Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
12Next
Return to list New
View: 1428|Reply: 29
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

[Ocean Team] Rico 的第一次

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 24-7-2023 19:37:59 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
由於我既記憶時常時出現斷層 (無記性)
由細到大嘅作文,老師俾嘅評語通常都系文筆不流暢,所以對於寫文嚟講我可免則免
但系我都會盡力寫, 去記錄 希望不會寫得太亂
btw 如果你想睇寫甜嘅可以由轉右去搵其他文章度睇, 如果你想睇寫詩能力嘅可以搵新人Geff

完結活動後回家路上---

"即使而家既我, 都有難以清晰形容既感覺?
呢種感覺?希望喺第2次見面之後更清晰表達,而我可以叫得出你地D"

一切嘅起端都是來自於好奇心---
係偶爾嘅機會情況之下接觸咗呢個論壇,
抱住就算係假嘅, 就當佢係網絡小說,
之後就膽粗粗申請.

入會前嘅過程---
入會嘅過程同壇上資料簡介都係差唔多,
閱讀壇上資料,對會深入認識,
越過一啲心理嘅關口,
覺得自己有足夠嘅資格就去申請, 等待回覆,
跟住一隻腳踏入去會場門口

正題: 奇幻之旅---
因為天時地利人和嘅問題, 我嘅新人禮比我預計嘅遲咗幾日,好似係3日。
所以我就順理成章,緊張咗咁多日

就如新人習俗一樣,我睇吾到任何嘢既時候,
有把聲好好聽, 好滑, Beckett (mentor)
同緊張到語無倫次嘅我溝通,
陌生嘅感覺減少好多,
沖完涼驗完身
到咗嗰句經典嘅對白
"想唔想矇住眼同mentor進行一次"
""
跟著我地就係房進一步了解

除左眼罩,見到大家, ...尷尬
好彩, 基於新人仲要聽briefing同要注意不同規則, 可以緩一緩.
食埋飯,睇埋個電視,大鑊喇而家要做啲咩,
---其實正確答案係好簡單就係周圍搭訕去識下人---
但系嗰陣時唔好話諗到呀就算諗到都未必做到
正當我睇下個鐘過左幾耐嘅時候,發覺咗快活不知時日過
好似仲有一陣我就要走啦,
!就黎完!!

跟住一把好有威嚴的聲音就殺埋你
"2個新人行過嚟"
"Jennifer一陣出黎"
"你地邊個主動邀約"
"定係三人行"

可能係本能既反應, 可能係對於自己就離要走既著急,
我好簡單回應
"好啊"
跟住先發現到自己答得好爽快...
講完後悔嘅時間都未嚟得切
無耐Jennifer佢出咗嚟啦,我亦都邀請左佢
跟著我地就係房進一步了解

事後想想: 不論係會長的助攻定係3人行嘅提議
反正我都唔覺得喺未來嘅活動之中,會有咁好嘅提議或者待遇
所以我對於我本能回應都幾滿意,
多謝會長既提議,令我第一次既經歷更加豐富
至於三人行既環節就留待未來嘅我去做決定

後記---
其實當日我覺得時間嘅流動好似快過平時兩倍
不知不覺就要走喇
大家都好親切好溫暖
係一個零零碎碎既夢幻得離又真實既回憶,
自評一下: 表現未如理想,下次會做得好D

當日有好多人
Shadow, Hershel, 伊森, Roland,  Dino, Geff , Beckett, Lorie, Camelia, Boudica,Taylor, Osma, Grace
無記性的我其實都有過同其他俊男美女傾計既記憶, 但係記名係差D xd
期待下一次相遇大家嘅時候認識你哋
Nice to meet you. 下次見~
First
Post time 24-7-2023 20:12:23 | Show the author posts only
Hi Rico,再次歡迎你~
每次出席活動,時間都係快速流逝架……
唔好比邪惡嘅電視機吸引呀
3Floor
Post time 24-7-2023 21:14:06 | Show the author posts only
Rico,再一次歡迎你。

SNB又多一名猛男。女會員(及你日後MMF的拍檔)有福了。
4Floor
Post time 24-7-2023 22:53:07 | Show the author posts only
第一次的確記憶有啲亂,不過盡力寫動後
未來你睇返,會感受好深~

歡迎你加入,同時期待你末
未來技能開發
5Floor
Post time 25-7-2023 04:52:58 | Show the author posts only
歡迎你擁有左第一次
好快就有第二第三次無限次既回憶

唔好怕/擔心自己係新人就唯唯諾諾,怕怕醜醜。男士最緊要不冒犯下就要膽大心細去認識大家融入大家
加油
6Floor
Post time 25-7-2023 11:03:02 | Show the author posts only
Welcome!
我偷聽到你好努力記人名haha
仲記唔記得我呢
7Floor
Post time 25-7-2023 13:22:27 | Show the author posts only
Hi Rico,  恭喜你有個難忙嘅第一次 ,兩次入房利害

每人寫文章的風格都不同,睇完都感受到你當時的感覺,
令同一個活動的畫面更加立體,感受嘅氣氛更加豐富,對我讀者來講就是好睇的地方

期待你更精彩分享
8Floor
Post time 25-7-2023 15:39:37 | Show the author posts only
恭喜 Rico, 進入SB之旅, 正式開始你嘅第一次
9Floor
Post time 25-7-2023 21:02:50 | Show the author posts only
Welcome Rico, 睇黎2023年有好多猛男加入
10Floor
Post time 25-7-2023 23:48:18 | Show the author posts only
恭喜Rico成功解鎖。我是Cedar是剛到論壇新人,看見您的第一次動後感,很有憧憬畫面,多謝!另外我想講一樣事情或與您有相同感受,我指的是論壇裏很多臥虎藏龍之士,寫作能力很強,雖則我進入論壇日子不過幾日,看到很很多會友寫的文章好有意思,部分甚有詩意,隨即感受到壓力,畢竟我都是不善寫作的人。希望日子久了,我會在此學習進步。我很高興能夠接觸到SnB論壇,感謝!
再次恭喜Rico成功的第一次經驗!

11Floor
Post time 26-7-2023 09:10:23 | Show the author posts only
Congrats, Rico!

Hopefully we meet soon. Until then, enjoy all the ladies and S&B experiences!
12Floor
Post time 26-7-2023 18:36:41 | Show the author posts only
歡迎啱啦機會黎到嘅時候,就要好好捉緊佢,唔好猶豫咁多相信你之後黎多幾次,就會無咁緊張架啦 加油加油~ 有緣見面再傾~
13Floor
Post time 27-7-2023 01:12:58 | Show the author posts only
會長既提議係好重要,玩得開心啲
14Floor
Post time 27-7-2023 13:04:52 | Show the author posts only
恭喜曬加入S&B,記得聽大佬話喔
15Floor
 Author| Post time 28-7-2023 03:31:25 | Show the author posts only
Grace replied at 24-7-2023 20:12
Hi Rico,再次歡迎你~
每次出席活動,時間都係快速流逝架……
唔好比邪惡嘅電視機吸引呀 :54bd3 ...

估唔到有意外既敵人---電視機
16Floor
 Author| Post time 28-7-2023 03:38:06 | Show the author posts only
Roland replied at 24-7-2023 21:14
Rico,再一次歡迎你。

SNB又多一名猛男。女會員(及你日後MMF的拍檔)有福了。 ...

猛男唔敢當, 見識過其他會員之後,我體格體能都有待改善

17Floor
 Author| Post time 28-7-2023 03:42:32 | Show the author posts only
Princess replied at 24-7-2023 22:53
第一次的確記憶有啲亂,不過盡力寫動後
未來你睇返,會感受好深~

我都期待緊未來既我睇返既時候會有D咩既改變
可能係: 呢個冇可能係我嚟架

可能係:冇原地踏步當我贏
可能係:再次新增技能
18Floor
 Author| Post time 28-7-2023 03:54:06 | Show the author posts only
阿喬 replied at 25-7-2023 04:52
歡迎你擁有左第一次
好快就有第二第三次無限次既回憶

膽大心細同時做到的確唔容易,一步一步嚟總會做到亦都期待那無限次既回憶

19Floor
 Author| Post time 28-7-2023 03:57:59 | Show the author posts only
Lorie replied at 25-7-2023 11:03
Welcome!
我偷聽到你好努力記人名haha
仲記唔記得我呢

記得你係... ... Lorie 你竟然聽到... ... 你知道得太多la

20Floor
 Author| Post time 28-7-2023 04:09:05 | Show the author posts only
sunman replied at 25-7-2023 13:22
Hi Rico,  恭喜你有個難忙嘅第一次 ,兩次入房利害

每人寫文章的風格都不同,睇完都感受到你當時的感覺,

我有諗過寫嘅風格應該如何,  作為第一篇我有諗過比其他未係會員嘅人睇,   
所以有加入少少文字希望幫助到未係會員嘅人
畢竟我都係睇住其他人的第一篇
之後就踏入會場
希望多多少少俾佢哋明白到會遇到啲乜,

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

30-4-2024 08:51 GMT+8 , Processed in 0.161469 second(s), 22 queries .