Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
1234Next
Return to list New
View: 1409|Reply: 67
Collapse the left

紀念冊

[Copy link]
Post time 25-12-2017 21:07:46 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
冬日翻箱倒櫃咁黎執屋,平時都會執,但係要全面性深層來執則比較少,加上我係鐘意儲存舊物既人,尤其是朋友給我的,都儘量留起,
這些年下來就變得藏品豐富。見到小學時既記念冊,覺得幾有趣,同大家分享下。

小學時期的我係頑皮多嘴,古靈精怪鬼主意多多,會小息時偷上課室偷圖書偷錢,
會打人會蝦女仔,一年班就已經有女朋友,名叫梁X詩。
在不少同學眼中,我是這樣的…

諗左咁多年都係唔明,「心地善良」,做乜又要祝我「成為一個良善的人」?

我細時個樣唔知似成奎安定係黃光亮呢?

另一類同學就對我的鬼靈精性格較有感受,
當然他們認為的「不上進」、「不努力」
也佔頗大成份。

我認為我不是不努力,我只是不太適合一板一眼死記硬背既教育方式吧,
離開學校後我看的書要比在學時多不知多少倍。

要懶惰,就必須要夠聰明才行得通,
不過不能不佩服這個同學,果然獨具慧眼,
竟然睇得出我「好性」。

最後…
蔣老師(還記得她高個子,有氣質,帶外省口音),請妳放心,
我有為社會上有需要的人謀福利,可能妳想像的不是這樣,
但我真的很努力朝著目標勇敢地走下去。

Post time 27-1-2018 22:54:35 | Show all posts
儲舊物呢種習慣我都有 盒入面有開心有唔開心既 大家寫比我既生日卡  前度既合照 佢寫比我既信 逝去親人既照片   

可能我自己係一個比較善忘既人 就係靠呢D 信物 當作一個回憶點 令我記得當時發生既事 無論當時係開心還是唔開心我都會當佢係寶

我儲既原因係希望自己臨過生既時候可以重溫呢D 回憶  錢物質呢D 帶唔走 我相信回憶係可以永遠收藏

Author| Post time 27-12-2017 01:17:08 | Show all posts
多多 replied at 26-12-2017 10:15
同學仔寫得咁直白唔怕你打啵,即係曳得嚟又嬲你唔落,好成功!

中學又點呢?好想睇啊!冇想過中學都有,大 ...

細個時就已經好重視朋友,我打既都係抵打既人,同埋都唔多出手的,反而對人太好就出過唔少事,不過都無後悔呀,再揀,可能都會同樣咁做。
至於中學同學,好多都已經失聯左了,係近年至組織左聚會,先至再重新聯系上。
 Author| Post time 26-12-2017 00:20:09 | Show all posts
Toki replied at 26-12-2017 00:13
好想知小學生點樣先會俾人覺得係一個”惡人”

我係曳到好出位,明明係我打人,落到校務處見校長,個苦主響度哭訴我點樣打佢(其實打左一掌之嗎),我就粒聲唔出,由得佢講,無自辯,結果係校長車左個苦主幾巴叫佢收聲:「你明知佢惡你仲惹佢,仲要咁煩,比我都打你呀,你同我收聲!」
呢件事令我學識沉默是金的道理。
 Author| Post time 25-12-2017 23:22:59 | Show all posts
皮皮 replied at 25-12-2017 22\"\"
嘩你果陣仲係用一張白紙寫....後來紀念冊進化到又有電話又有大頭照area比人畫自己個樣。
仲有好多問題: 我 ...

唔係一張紙,妳估借據咩?成本薄咁樣架。妳既年代如果唔比我既年代進步,咁就食得蕉喇。我地果時會貼相角,放學生相,中學就交生活照,唔知現在會點做呢?可能用網上既資源都唔定。

Author| Post time 25-12-2017 21:44:44 | Show all posts
silvia replied at 25-12-2017 21:31
好勵志嘅紀念冊啊個個都叫你努力,好認真
我當年寫嘅紀念冊都係低低能能
呢位好性嘅同學 ...

我記得果時我已經要求佢地唔好寫果啲「吋金難買吋光陰」、「天連水,水連天,但願我們友誼一線牽」,要寫評語,要比意見,先至家下有得回味下。
 Author| Post time 4-1-2018 18:03:23 | Show all posts
Big C replied at 4-1-2018 17:10
如果係果時我一定唔會同你做朋友!! 但你d同學又好真!!! 你現在有智慧 又聰明 有人生經歷 真係最寶貴時刻!!  ...

咁家下呢?家下做唔做朋友先?

「智慧」呢樣野就如同「沉默」,當你開口講話有既時候,就會消失,所以「在心中」喇。

Post time 25-12-2017 22:46:14 | Show all posts
嘩你果陣仲係用一張白紙寫....後來紀念冊進化到又有電話又有大頭照area比人畫自己個樣。
仲有好多問題: 我最喜歡你⋯⋯(甚麼地方);我覺得你⋯⋯(性格點),超詳細哈哈。
果陣我都好認真寫架,但啲男同都hea我
睇得出你同學都好認真寫,仲叫你努力
 Author| Post time 26-12-2017 00:13:38 | Show all posts
Daryl replied at 25-12-2017 23:06
我一年都會摷一次類似既野睇返,回憶返,真係可以搵返好多感覺
佢地咁寫你,你果時都真係好百厭下啵{:titte ...

一年一次,會唔會太沉醉於過去呢?我唔會比舊日既拖慢自己,偶然享受一下就無妨既。

Author| Post time 27-12-2017 01:10:45 | Show all posts
Nina replied at 27-12-2017 00:36
小朋友真係最直接坦白的。。。睇黎大佬個面口都改變咗好多,而家好似慈父
...

對女仔會似慈父,對男仔會似嚴父,因為我自己都係響嚴格環境下蛻變,我都希望男生可以響嚴厲既環境下更強更長進。
 Author| Post time 25-12-2017 23:26:34 | Show all posts
Virginia replied at 25-12-2017 23:04
蔣老師放心啦,你呢位學生長大後幫助左社會上好多有需要嘅人,我係其中一個啊 ...

妳做乜喊既?我呢位蔣老師,好大機會已經往生左,因為佢果時都已經好大年紀,所以佢真係有可能知道的呢。
 Author| Post time 25-12-2017 21:35:43 | Show all posts
Rimmi replied at 25-12-2017 21:25
好性!笑死我啦
為社會謀福利。。我覺得你做得很好,但當然你心中仍然一直在尋找地方進步,好欣賞你黎 ...

要進步既地方仲有好多,我知快唔黎,希望進步路上,有妳,有你,你你妳妳,同妳。
Post time 25-12-2017 22:26:11 | Show all posts
儲舊物我也有呢種癖好,小至以前上堂傳的紙仔,甚或前女友錄給我的情信卡式帶也一直保存著!有時翻看卻別有一翻感受

好性呢一part堅係好笑!看到最尾突然見到字體非常秀麗,也知道不是出自一般同學手筆,真係好靚!
Post time 4-1-2018 18:28:36 | Show all posts
James replied at 4-1-2018 18:06
咁家下呢?家下做唔做朋友先?

「智慧」呢樣野就如同「沉默」,當你開口講話有既時候,就會消失,所以「 ...

好彩現在識你!!呢7年經歷過好多嘢!我相信呢個時間識到一d有智慧嘅人係最適當的!
Post time 26-12-2017 17:04:17 | Show all posts
James replied at 26-12-2017 00:23
我係曳到好出位,明明係我打人,落到校務處見校長,個苦主響度哭訴我點樣打佢(其實打左一掌之嗎),我就 ...

你都夠勁啦, 校長都幫你車個苦主多幾巴。
講到同校長交手, 我都有個經歷。
Post time 25-12-2017 23:06:07 | Show all posts
我一年都會摷一次類似既野睇返,回憶返,真係可以搵返好多感覺
佢地咁寫你,你果時都真係好百厭下啵。但都會留一個祝福俾你
回憶係扣人心弦的,估都估唔到自己大個會係點既發展
我好享受睇返舊野既感覺,生活中

Add post (25-12-2017 23:10):
好多人長大後,現實生活中,總是壓力煩多,腦袋總是放不下來,能夠係百忙中品嚐一下舊日既回憶,多好呢

Add post (25-12-2017 23:11):
一邊聽住音樂仲enjoy
 Author| Post time 25-12-2017 23:25:16 | Show all posts
Mustard replied at 25-12-2017 22:50
回看小時候嘅回憶,真的睇到我哋嘅改變與成長!也許是一種美好嘅回憶⋯如好"性"⋯對我們而言。 ...

有些事會變,有些特質就從來無變過,果時自己一樣都係鐘意做令人開心既事。
 Author| Post time 27-12-2017 01:12:05 | Show all posts
Ah矇 replied at 26-12-2017 23:49
無錯! 我都係呢個一板一眼教育底下既犧牲者,謝謝分享~

期待下集中學紀念冊,再續呢(๑˃̵ᴗ˂̵)و

其實中學同學寫既會比較長氣,無小學生咁精警,有啲後悔開出左呢個盤口添
 Author| Post time 25-12-2017 22:02:31 | Show all posts
Kennedy replied at 25-12-2017 21:53
唔好性或者唔好勝都好難攪到一個咁成功的sex party
James: You got it
您啲同學仔個個講 ...

呢度只係部份乍,有啲唔聽話既同學仔都係照寫「一吋光陰一吋金」呢類句子。
Post time 11-8-2018 17:57:16 | Show all posts
小學嗰陣經常同一位女同學傳紙仔,有日佢寫左張紙俾我,但係俾老師周到收左張紙。我問佢寫左乜,佢死都唔肯講,到畢業嗰陣寫紀念冊佢寫番當日寫嘅野。
佢話佢好中意我~

我甜左好耐
Post time 27-12-2017 00:37:18 | Show all posts
James replied at 26-12-2017 00:23
我係曳到好出位,明明係我打人,落到校務處見校長,個苦主響度哭訴我點樣打佢(其實打左一掌之嗎),我就 ...

救命。。。好似周星馳D電影橋段

Author| Post time 25-12-2017 21:31:28 | Show all posts
Tofu_Tofu replied at 25-12-2017 21:24
蝦女仔? 點蝦法呢?

其實係好惡果啲女同學衰,例如女班長,搵間呎揭佢條裙(揭完佢仲笑),甚至對鐘意我,但我又唔鐘意佢既女同學衰囉。
 Author| Post time 27-12-2017 01:13:11 | Show all posts
Alexander replied at 26-12-2017 20:38
笑到GAPGAP聲...係繁忙中見到依個POST真係幸運

我做既野都係想人開心,就算一開始係唔爽唔開心既,到後來,都希望係開心有得著喇。
 Author| Post time 26-12-2017 00:09:42 | Show all posts
Arthur replied at 25-12-2017 22:37
你同學啲字好整齊,我地寫啲字就差好多了。
真係要練好D字。

無幾耐,就無乜人會寫字靚喇,前年我仲打算練毛筆,不過都係打算者。
Post time 26-12-2017 01:30:54 | Show all posts
右下既貼紙好有心思

幻想到有個小朋友去文具店買貼紙俾同學貼紀念冊,好純真。

至於寫好性個位同學...好在你無參考佢意見改過自身,唔係就無parties 玩餓死呢度班人

Author| Post time 12-8-2018 03:55:12 | Show all posts
second replied at 11-8-2018 17:57
小學嗰陣經常同一位女同學傳紙仔,有日佢寫左張紙俾我,但係俾老師周到收左張紙。我問佢寫左乜,佢死都唔肯 ...

之後結左婚?
Post time 16-2-2018 06:30:33 | Show all posts

你有一位好校長
Post time 26-12-2017 00:22:12 | Show all posts
James replied at 25-12-2017 23:29
妳做乜喊既?我呢位蔣老師,好大機會已經往生左,因為佢果時都已經好大年紀,所以佢真係有可能知道的呢。
...

感動到喊
Post time 26-12-2017 10:15:57 | Show all posts
同學仔寫得咁直白唔怕你打啵,即係曳得嚟又嬲你唔落,好成功!

中學又點呢?好想睇啊!冇想過中學都有,大家大個咗可以成日相聚,冇諗過要寫

Post time 25-12-2017 21:25:59 | Show all posts
好性!笑死我啦
為社會謀福利。。我覺得你做得很好,但當然你心中仍然一直在尋找地方進步,好欣賞你黎樣野。。。搞sex party都咁認真尋進步
 Author| Post time 25-12-2017 21:32:26 | Show all posts
鹿叔叔 replied at 25-12-2017 21:25
James 原來你由小學開始已經好性!
而且老師都好似知道,你將來可以為大家謀福利。
...

我估真係3歲定80掛。
Post time 28-12-2017 23:59:55 | Show all posts
小學的文字直接而誠懇。
外表兇惡……對你總是有點敬畏。
對小動物善良……好可愛的comment~
謝謝好性的大佬,不斷努力地為大家謀福祉
 Author| Post time 26-12-2017 05:55:51 | Show all posts
MadMax replied at 26-12-2017 01:22
究竟有冇一張唔係話你好食懶飛小聰明?

留名等睇中學紀念冊

話我外表惡,但其實好善良果啲算唔算?
 Author| Post time 25-12-2017 21:47:03 | Show all posts
HaLey replied at 25-12-2017 21:41
佢哋睇你睇得好透徹
而家睇返我覺得佢哋好似預言家咁

如果呢個帖反應好,我貼埋中學果啲比大家睇
Post time 25-12-2017 21:41:18 | Show all posts
James replied at 25-12-2017 21:39
小朋友寫到咁都算唔錯了,基本上我小學曳得黎係幾受歡迎的。

我都有睇返紀念冊,大多數寫我好靜

Author| Post time 25-12-2017 21:36:51 | Show all posts
Pepsi replied at 25-12-2017 21:29
你0的同學好了解你喔, 寫的野好好

小朋友寫到咁都算唔錯了,基本上我小學曳得黎係幾受歡迎的。
Post time 27-12-2017 10:56:36 | Show all posts
細個無錢買紀念冊,都是用黑皮簿的,
小時候同學仔寫d野,的確好真好直接,
長大了反而會有所保留,所以同學永遠都是友誼永固
Post time 27-12-2017 09:16:23 | Show all posts
James replied at 27-12-2017 01:15
其實中學同學寫既會比較長氣,無小學生咁精警,有啲後悔開出左呢個盤口添
...

hehe~ 咁就更加想睇LU~

Login/Register to enlarge

Post time 25-12-2017 21:31:19 | Show all posts
好勵志嘅紀念冊啊個個都叫你努力,好認真
我當年寫嘅紀念冊都係低低能能
呢位好性嘅同學好聽老師話,真係為社會帶來唔少性福
Post time 25-12-2017 21:53:24 | Show all posts
唔好性或者唔好勝都好難攪到一個咁成功的sex party
James: You got it
您啲同學仔個個講嘢都咁老積嘅個個啲評語都好中point
Post time 26-12-2017 23:49:23 | Show all posts
無錯! 我都係呢個一板一眼教育底下既犧牲者,謝謝分享~

期待下集中學紀念冊,再續呢(๑˃̵ᴗ˂̵)و
 Author| Post time 27-12-2017 01:08:39 | Show all posts
Nina replied at 27-12-2017 00:37
救命。。。好似周星馳D電影橋段

其實我每段人生都好戲劇性,好正的。
Post time 25-12-2017 22:50:10 | Show all posts
回看小時候嘅回憶,真的睇到我哋嘅改變與成長!也許是一種美好嘅回憶⋯如好"性"⋯對我們而言。
Post time 4-1-2018 17:10:26 | Show all posts
如果係果時我一定唔會同你做朋友!! 但你d同學又好真!!! 你現在有智慧 又聰明 有人生經歷 真係最寶貴時刻!!
Post time 25-12-2017 21:57:41 | Show all posts
James replied at 25-12-2017 21:50
如果呢個帖反應好,我貼埋中學果啲比大家睇。

舉腳支持!
Post time 16-2-2018 06:29:38 | Show all posts
有時心地善良
都未必做到善良的人
二戰時有幾多善良人
幫忙做屠殺既工作

你同學好有慧根哩~
Post time 25-12-2017 21:48:26 | Show all posts
James replied at 25-12-2017 21:50
如果呢個帖反應好,我貼埋中學果啲比大家睇。

好想睇吖
Post time 25-12-2017 21:25:11 | Show all posts
James 原來你由小學開始已經好性
而且老師都好似知道,你將來可以為大家謀福利
Post time 25-12-2017 22:37:55 | Show all posts
你同學啲字好整齊,我地寫啲字就差好多了。
真係要練好D字。

大佬,想睇中學時代
Post time 25-12-2017 23:04:11 | Show all posts
蔣老師放心啦,你呢位學生長大後幫助左社會上好多有需要嘅人,我係其中一個啊
Post time 27-12-2017 00:36:28 | Show all posts
小朋友真係最直接坦白的。。。睇黎大佬個面口都改變咗好多,而家好似慈父
Post time 26-12-2017 01:25:41 | Show all posts
睇得出你好性啦~
學你講 懶既人都要聰明先懶得起
所以你認自己聰明囉唯有
Post time 26-12-2017 00:09:02 | Show all posts
小學生都寫得出呢D野,睇黎你D同學仔細細個都已經好成熟下
等睇中學時代
Post time 25-12-2017 23:59:48 | Show all posts
"善用聰明,為社會謀福利" 尼一點你做到啊,仲做得好好添
Post time 12-8-2018 07:10:17 | Show all posts

佢同佢老公結左婚
Post time 27-1-2018 07:24:55 | Show all posts
有啲感慨, 回憶我小學嘅 老師, 可能同 長老師 都是一樣, 都 不在這裏啦
Post time 26-12-2017 01:22:15 | Show all posts
究竟有冇一張唔係話你好食懶飛小聰明?

留名等睇中學紀念冊
Post time 26-12-2017 00:13:42 | Show all posts
好想知小學生點樣先會俾人覺得係一個”惡人”
Post time 25-12-2017 21:41:31 | Show all posts
佢哋睇你睇得好透徹
而家睇返我覺得佢哋好似預言家咁

Post time 27-12-2017 12:50:17 | Show all posts
大佬James, 你真係做到蔣老師寫嗰9個字, 不負老師寄望!
Post time 25-12-2017 23:29:54 | Show all posts
好性和為社會謀福利, 同學仔和老師好有遠見
Post time 26-12-2017 20:38:29 | Show all posts
笑到GAPGAP聲...係繁忙中見到依個POST真係幸運
Post time 25-12-2017 21:29:51 | Show all posts
你0的同學好了解你喔, 寫的野好好
Post time 26-12-2017 01:06:52 | Show all posts
放心
蔣老師一定很安慰
Post time 28-12-2017 01:42:17 | Show all posts
好性James 期待下集
Post time 25-12-2017 21:24:12 | Show all posts
蝦女仔? 點蝦法呢?
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

28-3-2024 18:39 GMT+8 , Processed in 0.270885 second(s), 25 queries .