Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
View: 813|Reply: 36
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

記念冊(下)

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 15-2-2018 21:36:54 | Show all posts Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
答應左有人想睇的話,就續貼出中學時期既記念冊,人既信用好重要,點都要找數。

可能是厭倦小學時在校內外表兇惡的頑皮學生生涯(頑皮和壞是不同的),也可能是父母離異,連姓和名也改了後所影響(姓名學?),想重新做人,撕去了兇惡的外皮,平和沖淡了自己,開始學習同異性相處,竟然好吃得開,吃得開到令認識我既同學分開成為兩個陣營,一係好羨慕崇拜,一係就欺凌攻擊,中一時仲係小朋友形態,得168cm左右 ,當然後者佔多數喇~一到中二番學就嚇鬼死人,標到同現在相若既高度,不過就好瘦,瘦到大若150磅左右,中三時曾經想去考少警,臨去面試狂飲水想增重黎過磅,飲到耳都流水出黎都係「高度同重量不成比例」…我覺得如果年入到警界,以我既性格同能耐,應該可以升得幾高級下,哼,佢地走寶喇

以下是中學後期的記念冊內文全文或節錄,給了我一些啟示…

我發覺任何時候,我身邊都不乏有趣可愛既人…
First
 Author| Post time 15-2-2018 21:58:21 | Show all posts
Tofu_Tofu replied at 15-2-2018 21:54
事件一再重複發生,係咪仲有野你未諒解呢?
又或者想你從事件發生後,好好面對自己既真正感受
算還算,但內 ...

當年又點會識咁諗,一味壓抑,現在我都有循妳講既角度去想,搵日同妳研究下,兩個人傾容易撞到D野出黎。
3Floor
 Author| Post time 15-2-2018 22:03:41 | Show all posts
Pepsi replied at 15-2-2018 22:02
紀念冊入面的字體真係好青見 +工整
真係好羨慕你, 中一已經咁高

中一仲未高,中二先至高。
4Floor
 Author| Post time 17-2-2018 01:45:31 | Show all posts
CoCo replied at 15-2-2018 22:05
好攪笑,有幾句睇到係車度都笑出黎 瑞嬌果篇都好好笑
我本記念冊我d同學又係叫我唔好成日訓覺,錯 ...

原來妳都係睡寶寶黎既?我都唔記得果時做乜成日上堂訓覺,可能太悶,但對比起小學時,已經乖左好多。
5Floor
 Author| Post time 17-2-2018 01:47:28 | Show all posts
Pepsi replied at 15-2-2018 22:06
168cm 已經高
普遍男仔中三升中4 飆高。 通常暑假返黎高左好多。
唔好咁易信人, 世途險惡

我仍然都係相信性本善,會信左人先,直到感應到有問題,就等待對方坦白、好轉,唔想下下都拆穿人。
6Floor
 Author| Post time 17-2-2018 01:50:16 | Show all posts
ShirLeyX replied at 15-2-2018 22:11
人這一輩子就是在不停地放棄,就好像你的手一樣,只有張開了,才能拿到更多的東西,如果你永遠緊握著,手心 ...

我唔會用[放棄]黎形容,我會用[選擇]黎形容,其實係一樣,但會比較正面。

同意的,與其想別人愛自己,倒不如讓自己成為值得被愛的人。
7Floor
 Author| Post time 17-2-2018 01:55:44 | Show all posts
Day replied at 15-2-2018 22:18
人越長大,對身邊的事物感受越多,也越少

多在明白了更多事情背後的意義,看明白了其他人做事的動機,學懂 ...

除了[合則來,不合則去]外,我一直也希望把事情處理成[好黎好去],而[好去]比[好黎]還更重要呢。
8Floor
 Author| Post time 17-2-2018 02:09:12 | Show all posts
Hendo replied at 15-2-2018 22:39
棄我去者,昨  日之日不可留亂我心者,今  日之日多煩憂

做決定的人從來都是吃力不討好,沒有一個決定是能 ...

哈哈,愛迪生這個故事我也有同人講過,但原來係世紀大話之一

https://www.youtube.com/watch?v=eKFLk4GrA-4

在他之前,至少有三個人已經發明了電燈。

anyway,謝謝您的支持。
9Floor
 Author| Post time 17-2-2018 18:57:57 | Show all posts
Rimmi replied at 16-2-2018 16:39
Hey hey hey
俾你同大佬引左我上水面

妳!?妳不褸都響水面喇

引左上水面之後就無野寫既?
10Floor
 Author| Post time 18-2-2018 12:00:04 | Show all posts
Alicia replied at 15-2-2018 23:14
你的同學每個都很用心的觀察你欸,而且怎麼他們的字都這麼整齊
而且呀,很多人踏入社會後,便會 ...

常說妳與別不同,好有慧根,會將自己既思緒寫低,如果毫不修飾,諗到乜就寫乜,
這叫[自由書寫],我要到2016年先學會這個。
從書寫中,的確可以睇到自己,唔駛等往後,即刻重睇,都會睇到。

唔駛多謝我呀,一來呢個係我本性,二來因為妳係一個值得被愛錫既人,否則,都唔會有呢個結果喇~

祝褔妳,祝褔在妳身邊的所有人。
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

10-5-2024 09:19 GMT+8 , Processed in 0.078956 second(s), 22 queries .