Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
Author: edmund
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

[Ocean Team] edmund - 第一次

[Copy link]
121Floor
Post time 26-5-2019 11:29:13 | Show the author posts only
edmund replied at 26-5-2019 11:12
多謝Daryl 入嚟睇我走晒甜嘅敍事長文...
其實我之前在壇上對你印象好深,當晚終於見面!
...

係呀,終於有幸見識你了,阿青第一次有你的照顧,非常好呀
122Floor
Post time 10-6-2019 18:28:54 | Show the author posts only
edmund你好,
記起當天睇左你既第一次,好詳盡,好正呀,喜歡你的文字~
關於整個心路歷程,如何由每天生活規律的人,去突破,尋找刺激和轉變,最後,成功入會,好勵志~
雖然你常說其他男會員質素如何高,我相信你能夠入會,你也下了苦功,令自己變得優秀~
好喜歡這個會,都很正面,很有希望,令人自我反省,自我進步~

知你在寫另一篇動後,加油~

123Floor
 Author| Post time 11-6-2019 00:51:23 | Show the author posts only
Jim少 replied at 10-6-2019 18:28
edmund你好,
記起當天睇左你既第一次,好詳盡,好正呀,喜歡你的文字~
關於整個心路歷程,如何由每天生活 ...

多謝Jim少,呢篇只係一個平凡人的平凡入會紀錄,如果對你有多少啓發我已很高興。希望你都可以順利融入呢個圈子,成功入會!
124Floor
Post time 12-7-2019 02:16:05 | Show the author posts only
Edmund 筆風好好,由入group 開始ge心路歷程都寫曬出黎,知道左出活動前系要慢慢黎吾急得
125Floor
 Author| Post time 12-7-2019 11:47:32 | Show the author posts only
Damascus replied at 12-7-2019 02:16
Edmund 筆風好好,由入group 開始ge心路歷程都寫曬出黎,知道左出活動前系要慢慢黎吾急得 ...

大馬士革你好!多謝你的支持!得閒多啲到聊天室同大家傾偈吖!

(btw 你個名好正!係想含蓄地講出自己係 鋼 嗎?
126Floor
Post time 12-7-2019 11:50:36 | Show the author posts only
原來小種子早在9年前已經播下在edmund身上
我很好奇「交付表格的造型」
現在我終於明白為什麼會有「真。占面」這個gag出現
還有,原來,why not both 是這樣來的
127Floor
 Author| Post time 12-7-2019 12:02:48 | Show the author posts only
Twinky replied at 12-7-2019 11:50
原來小種子早在9年前已經播下在edmund身上
我很好奇「交付表格的造型」
現在我終於明白 ...

嘩,歡迎光臨Twinky 大駕光臨嚟睇我篇〈第一次〉呀!
應該係 9年前唔夠咸濕,所以而家先申請入會...
「交付表格的造型」,有時我都會變返果個樣的,有機會你就會見到

why not both 係果時有一排我成日在壇講,講到放埋入簽名檔......

128Floor
Post time 12-7-2019 12:51:10 | Show the author posts only
edmund replied at 12-7-2019 12:02
嘩,歡迎光臨Twinky 大駕光臨嚟睇我篇〈第一次〉呀!
應該係 9年前唔夠咸濕,所以而家先申請入會... ...

學會長話齋「一切也是最好的安排」
真係好想知兩個造型有乜差別
129Floor
Post time 12-7-2019 12:57:41 | Show the author posts only
edmund replied at 12-7-2019 11:47
大馬士革你好!多謝你的支持!得閒多啲到聊天室同大家傾偈吖!

希望我配得起la , 又可以簡單縮短叫我mascus
130Floor
Post time 12-7-2019 13:03:14 | Show the author posts only
好鬼詳盡嘅啫,會長說得很好,把每個曾為你付出過的都要記低來,讚!
131Floor
 Author| Post time 12-7-2019 13:18:02 | Show the author posts only
HannA replied at 12-7-2019 13:03
好鬼詳盡嘅啫,會長說得很好,把每個曾為你付出過的都要記低來,讚!

多謝 Hanna 睇晒我咁長氣的第一次!會長果一句,果一下真係當頭棒喝。而入咗會之後接觸的人多咗,呢一點就更加重要。為每一位交匯過的人留一個位置,除咗係一種尊重同報答之外,仲係令自己生命更豐富的一個重點。

btw 見到你上載咗新頭像呢,估唔到竟會係 coffin and  mummy!
我哋返聊天室再傾吧!

132Floor
Post time 12-7-2019 14:03:00 | Show the author posts only
超級詳細既第一次!Edmund你文采好好,見到你由新加入去到新人禮既進程同埋思想上既變化~希望第時我都有機會參與啦
133Floor
Post time 18-9-2019 23:40:43 | Show the author posts only
我直頭墮入咗你嗰個角色,, 去睇你呢篇第一次, 令我有會心微笑, 多謝你
134Floor
 Author| Post time 19-9-2019 00:07:45 | Show the author posts only
gensan replied at 18-9-2019 23:40
我直頭墮入咗你嗰個角色,, 去睇你呢篇第一次, 令我有會心微笑, 多謝你

多謝gensan!見到你已有HP,好快輪到你真實體驗啦!
到時好好享受呢個可一不可再的體驗!
135Floor
Post time 19-9-2019 00:55:56 | Show the author posts only
可以入呢個結界我都感到好興奮

到時要你多多提點就真
136Floor
Post time 30-9-2019 00:27:21 | Show the author posts only
hello edmund, 感謝你之前回覆了我的自我介紹

你的文章很長,但絕不無聊,反而因為寫得詳細,對包括我在內的新人很有參考價值。

看完你的第一次,發現你也是相隔多年才回來申請,這一點跟我有一點相似呢 (雖然我只是隔了4年)。
我感受最深的是當你寫到入門前已經聽到屋內的歡笑聲,我幻想著如果我是你,我一定會感到很強烈的孤獨感,因為是新加入的,感覺難以融入舊有的圈子。我想這個也是會規要求入會前多留言和跟大家溝通的原因吧。

感覺你是一位勇敢而且謙虛的人,我要好好向你學習

137Floor
 Author| Post time 30-9-2019 00:49:50 | Show the author posts only
AustiN replied at 30-9-2019 00:27
hello edmund, 感謝你之前回覆了我的自我介紹

你的文章很長,但絕不無聊,反而因為寫得詳細,對包括我在內 ...

多謝 Austin 嚟睇我篇咁長的第一次!

你說得很對,壇上的溝通可以初步知道申請者的個性,也能讓會員與新人們初步認識,因此對申請入會相當重要。

回想當時在門外聽見活動場地內的歡笑聲,正好相反當時我一點不感到孤獨,反而很期待與會內的各位見面!如果在申請的過程中有在壇上與大家聊天,到活動時應該不會對各位的名字感到陌生。而會內的各位全部都非常友善,相信縱使是新人都絕不會感到孤獨的!

你說我勇敢而且謙虛,也許正好相反呢。第一次活動中我緊張得不得了,直至第四五次活動才開始得以放鬆一點;至於謙虛,也只是因為我自知條件不比其他會員而已。然而在加入S&B以後,確實覺得自己的生命在各方面都變得更豐富了。

很高興收到你的留言,多看其他會員的文章也自在留下感想吧!有空多到聊天室和大家認識(大家多聚在Landmark那帖子內聊天)衷心希望很快可以在活動中遇見你!
138Floor
Post time 1-10-2019 21:53:11 | Show the author posts only
edmund replied at 30-9-2019 00:49

你說得很對,壇上的溝通可以初步知道申請者的個性,也能讓會員與新 ...

我也很希望有機會遇到你!
如果我有幸加入,請多多關照:)
139Floor
Post time 1-10-2019 22:45:16 | Show the author posts only
edmund replied at 30-9-2019 00:49

你說得很對,壇上的溝通可以初步知道申請者的個性,也能讓會員與新 ...

140Floor
 Author| Post time 2-10-2019 11:46:02 | Show the author posts only
AustiN replied at 1-10-2019 22:45

客氣!準備好便快點交表,得閒多多上聊天室同大家傾下偈啦!

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

2-5-2024 14:04 GMT+8 , Processed in 0.103353 second(s), 15 queries .