Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
123Next
Return to list New
View: 2854|Reply: 45
Collapse the left

[Ocean Team] 草 - 年感(一)

[Copy link]
Post time 28-8-2021 08:51:22 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
年前的今 天,我正式踏入S&B大門
還記得批核電話中,被叮囑要再三考慮清楚是否要加入
當時其實我已經迫不及待,但還是作勢「考慮」了兩小時
才寄出訊息說要加入
────────

剛加入時幾乎每個星期也出席活動
至半年後的再次驗身前,出席了22次活動
說來慚愧,之後的半年卻只出席了9次
除了因為生活形態有所轉變外
也因為失去了隔天要大清早起床,前一晚照樣出席活動的熱血

這一年內總共跟23位對象
有過85場有趣而難忘的親密接觸
感謝美艷動人的妳們在我生命中增添了一段段美妙的回憶
希望也能讓妳們偶然回想起時嫣然一笑吧
不過這裡有項小檢討
原來全部對象也是於首半年就有了初次邂逅
即是我已經半年沒有邀請新對象
或許是時候跳出這個不知不覺落入的舒適圈了

────────

談起邀請女士,相信是不少新人男士的痛點吧
讀過不少動後也以「桃花源」來形容S&B這個樂園的隱秘、無憂
然而對於條件普普如我的男新人來說也許以下這句更為貼切:
「初極狹,才通人,復行數十步,豁然開朗」
除了批核,邀請也是一大難關
基本上過了這兩關便「豁然開朗」
壇上有兩篇文章對我幫助很大,分別是
「7h. 討論區」置頂的「如何在活動內邀請女士進一步了解」和
「5a. 床上床下」置頂的「不流血汗,豈得甘甜」
有興趣可自行拜讀

我只談談我感受最深的「動後感」與「平常心」吧
記得初頭數次活動
願望紙上自己的名字後一直只有寥寥一兩位女士願意寫下名字
當時也明白這是必經過程,沒有特別失望
不過有次我於一個星期內出了兩篇動後感後的那次活動
自己名字後面竟然出現十多位女士的名字,不少還是素未謀面
那刻對我的衝擊極大
那刻我才真正明白動後感的威力
當然以上只是我個人的經歷
關鍵是尋找自己喜愛與擅長的相交點,加以發揮
就能找到自己的突破點了
但如果未有頭緒,不妨試試多寫動後感吧

不清楚其他人的情況,但我自己的話
開頭拒絕我的邀請,後來接受
開頭接受,後來拒絕
一直都接受
一直都拒絕
四類女士也是有的
所以保持平常心勇敢開口邀請女士就好了
老土一句,盡人事,聽天命吧
就像擲銀幣,公與字只是運氣
相遇與錯過也都是緣份

────────

在S&B一年,嘗試了很多很多的第一次
解鎖了無數個人生成就
也從會中的交流獲得啟發
這一年在會外也嘗試了許多第一次
而且整個人的好奇心壯大了
更願意、更刻意找尋新的挑戰與嘗試
無論工作上還是生活上都精彩有趣多了
最最重要的是,養成了運動的習慣
這是個人人都知道重要的習慣
但沒有短期目標真的很難堅持
出席活動需要維持體態便成了一個很好的誘因
雖然沒有剛入會時每天運動的勤奮
但也能維持每個星期兩三天
很多身體上的小毛病也自動消失了

另外一個比較有趣的地方是
每逢活動晚上,我的胃彷彿就會縮小
吃半個飽就吃不下了
但每次玩完出房也會覺得超級餓
但同樣吃少量又再吃不下
如是者一份晚餐往往分開三四五次吃
而且平日十一點就睡覺的我
在活動到一兩點也完全沒有睏意
更遑論有次過夜活動玩到四點多
睡到七點被鄰床叫床聲吵醒又起身做愛
身體好像也覺得出席活動有着特殊意義似的
培養出一個獨特的「活動模式」

────────

標題是《年感(一)》而非《一年感》
因為我希望把它寫成一個系列
(二)、(三)、(四)一直下去
但心水清的你可能也算出
我申請S&B時其實是國安法生效沒幾個星期
這一年絕對算得上是風雨飄搖:肺炎、中美、阿富汗
不禁令人嘆息世事之無常與變化之快
慶幸在香港,這個變化最為劇烈的城市之一
能擁有S&B這個「桃花源」讓我們有機會暫時卸下重擔無憂玩樂的同時
也禁不住狐疑這是如卡繆所言,在沒有未來的城市裡的末日狂歡?
還是為了走更長的路的必要休息?
答案大概只能由結果去定義吧

Author| Post time 30-8-2021 15:14:17 | Show all posts
Rain replied at 30-8-2021 13:35
SnB對我黎講著重嘅係自我發掘每個對手我都可以唔同玩法
S底M底都會隨住對手而改變

em...可能我喺屋企都係玩得比較單調
所以好難將S&B多姿多采嘅玩法聯想起屋企...

可能環境唔同咗, 其實我喺活動都比較少見到有人周圍玩~
睇嚟要等妳出山多啲帶動起風氣, 一定會生色不少

同唔同對手有唔同玩法, 有唔同嘅滿足我好贊同咖
所以成日聽人講: 屋企嗰個夠好駛乜出嚟玩?
我係十萬個唔同意的~
It's not better, it's different
Post time 2-9-2021 10:59:53 | Show all posts
阿草 replied at 30-8-2021 12:41
Daryl 客氣了~!
我也從會內其他男士, 尤其是你和Edmund, 身上學會不少

本來想留個言,但睇到呢度又想玩下野reply呢條先。
草哥原來一年了,恭喜你!頭幾行果d數據好清晰LOL
喜歡你對動後感既態度,當時我都同你一樣發覺寫完動後感就會見到自己條隊長左,然後就更加發奮寫更多更好。對於平常心既提法都有雷同,所以一路讀落去一路好多回憶翻曬來。
期待年感(二)的出現。有緣相見。
 Author| Post time 30-8-2021 12:36:17 | Show all posts
Moscow replied at 29-8-2021 16:40
多謝bush!
Such a well written post!!
They say that: "To know the road ahead, ask those coming back" ...

Halo Moscow,thanks for droping by and the generous compliment ;)
I agree to most your points except I'm not coming back but still heading forward XD
thanks for remember my name is Bush as well LOL
hope to see you in the parties in a not too distant future ;)
best luck,
Bush
 Author| Post time 3-9-2021 11:21:00 | Show all posts
占面 replied at 2-9-2021 10:59
本來想留個言,但睇到呢度又想玩下野reply呢條先。
草哥原來一年了,恭喜你!頭幾行果d數據好清晰LOL
喜 ...

多謝占面留言~!
我自intern時期已經係你嘅fans喇
之後轉咗橙色其中一樣最開心嘅事除咗可以出席活動, 就係睇到你篇 "纁色之旅"
絲絲入扣, 超好睇~!

如果你有機會從外星番嚟, 一定要嚟探吓我哋, 我會保持期待的~
 Author| Post time 30-8-2021 12:41:10 | Show all posts
Daryl replied at 29-8-2021 17:01
草,你的內涵不淺,總有不少東西在你身上讓我學習
仲記得有次你為我肩膀按摩,係熟手的,應該係會內第一位 ...

Daryl 客氣了~!
我也從會內其他男士, 尤其是你和Edmund, 身上學會不少

我竟然是第一個男士為你按摩, 真是榮幸!
不過連串燒三兄弟也玩過, 卻未試過被男士按摩, 你的玩樂次序反了吧

對喔, 運動真的很重要, 一起努力
 Author| Post time 30-8-2021 13:09:33 | Show all posts
Rain replied at 30-8-2021 12:54
..............我意思係返屋企做愛做嘅事
突然整堆表兄弟姊妹好awk呀喂
唔係喜慶節目呀 ...

竟然係咁, 我純粹係諗緊同樣開心

但我又覺得係屋企同S&B嘅床事又唔係好一樣, 有唔同嘅滿足
屋企會比較溫馨, 親密
S&B就比較好玩, 新奇刺激, 更有驚喜, 更甜蜜,
仲有一大班人嗰種熱鬧同更多可能性...
Post time 29-8-2021 16:40:14 | Show all posts
多謝bush!
Such a well written post!!
They say that: "To know the road ahead, ask those coming back", and for sure the insight in the post is very helpful in understanding what is to come, and what to expect.
Thanks so much for the tips and the other posts that you referenced. I'll be sure to give it a read and learn from it.
Post time 2-9-2021 01:45:38 | Show all posts
阿草 replied at 30-8-2021 12:09
假如讓妳一直睡下去...? 瞓咁耐嘅

學owen話齋, the pleasure is mine ;)

期待未來你有更多篇,會繼續寫~

學edmund話齋,有千言萬語咁,但偏偏組織唔到⋯

唯有多謝你當初無比我兇到,先可以經你筆下,見到咁「立體」嘅我~

係你筆下有邊個唔正架?客氣啦 我又去訓啦⋯⋯
 Author| Post time 30-8-2021 12:48:42 | Show all posts
James replied at 29-8-2021 18:26
草爺真係好厲害,1,2,3咁引左幾個稀客入黎留言,

無論會內、會外、身體健康,我都睇好你,

草爺真係擔當不起
大佬唔好再笑我喇, 冇你又點會有阿草嘅出現呢

見到咁多稀客, 大佬仲留2個言, 我都受寵若驚了~

身體健康...是指嚟緊嘅比賽嗎
那個項目我好喳的, 要操操, 要練練...
Post time 30-8-2021 13:35:03 | Show all posts
阿草 replied at 30-8-2021 13:09
竟然係咁, 我純粹係諗緊同樣開心

但我又覺得係屋企同S&B嘅床事又唔係好一 ...

出活動就算係梳化/沖住涼/廚房玩都得架我

我無乜所謂嘅 哈哈
所以咪話好似係屋企咁
 Author| Post time 30-8-2021 12:54:01 | Show all posts
阿喬 replied at 29-8-2021 21:44
呢篇年感應該令到好多男士有同感或得著

你第一句同副會長講既說話都型喎 「我決定參加S&B」 ...

咁係因為電話中, James叫我考慮清楚係咪真係要加入, 決定好再通知佢
我先咁寫唧

多謝阿喬嘅留言, 好高興今年能夠認識到妳呢
 Author| Post time 30-8-2021 12:09:45 | Show all posts
Nina replied at 28-8-2021 09:12
感謝阿草嘅出現! 時間剛剛好,唔遲亦唔早~

文字威力可以好大、動後感可以比人了解到活動,亦可以有機會 ...

假如讓妳一直睡下去...? 瞓咁耐嘅

學owen話齋, the pleasure is mine ;)
見字如見人, 妳嘅動後都同妳真人一樣咁正喇~
Post time 30-8-2021 12:54:54 | Show all posts
阿草 replied at 30-8-2021 12:26
係返屋企都冇咁開心呀哈
要講嘅話應該係好似細個去長輩屋企拜年, 又有好嘢食, 又可以同成班表兄弟姊妹玩 ...

..............我意思係返屋企做愛做嘅事
突然整堆表兄弟姊妹好awk呀喂
唔係喜慶節目呀
I mean relax and more than sex
 Author| Post time 30-8-2021 12:21:12 | Show all posts
Jocelyn replied at 29-8-2021 06:13
Eeeee…你都寫一年感!時間真係過得好快
雖然無緣睇到你嘅成長,但係都衷心為你嘅改變感到開心~
...

咦...竟然係Jocelyn
雖然唔知仲有冇緣份可以再見, 但喺浴室入面再有浴室嘅單位嗰一次已經令我足夠開心~
Post time 31-8-2021 05:48:17 | Show all posts
Rain replied at 30-8-2021 13:35

我發覺手機係搵唔到妳既,回覆率極低,希望響呢度可以搵到妳喇,

好多舊人等緊妳回歸架,幾時去驗身呢?
Post time 29-8-2021 17:01:20 | Show all posts
草,你的內涵不淺,總有不少東西在你身上讓我學習
仲記得有次你為我肩膀按摩,係熟手的,應該係會內第一位男士幫我按,多謝你,多謝你分享你的內心,希望你係會一直成長,加油

我都要習慣返運動先得,在舒適圈中,,
 Author| Post time 30-8-2021 12:26:40 | Show all posts
Rain replied at 29-8-2021 06:26
係S&B會跌入comfort zone…. so true
真係好似返左屋企咁架 哈哈

係返屋企都冇咁開心呀哈
要講嘅話應該係好似細個去長輩屋企拜年, 又有好嘢食, 又可以同成班表兄弟姊妹玩到癲晒咁開心

Author| Post time 30-8-2021 12:17:18 | Show all posts
Kennedy replied at 28-8-2021 18:06
多謝草年感一的分享,睇完好有感受和寫得好好呀
期待二三四五六七等等的年感系列的分享
...

多謝總統賞面收看
今年有幸見過你一面, 時間匆匆傾唔到兩句,
希望來年有機會傾吓偈喇~

Author| Post time 3-9-2021 11:16:23 | Show all posts
Nina replied at 2-9-2021 01:45
期待未來你有更多篇,會繼續寫~

學edmund話齋,有千言萬語咁,但偏偏組織唔到⋯

妳都唔立體, 就冇人立體咖喇喎...
妳打側身照吓鏡就知道
再唔信可以自拍放上嚟俾大家話妳知
 Author| Post time 3-9-2021 11:13:08 | Show all posts
Mustard replied at 1-9-2021 22:39
Wow 已經一年了,年前還以為我地唔會碰上,希望你繼續參與其中!congrats !!!

哈哈, 我細細個就聽過隊長哩個名喇

都好開心頭幾次活動就見到你, 嗰次4P記憶猶新呀
Post time 29-8-2021 08:20:38 | Show all posts
Nina replied at 28-8-2021 09:12

文字威力可以好大、動後感可以比人了解到活動,亦可以有機會 ...

係呀,係呀,動後感,年感都係好重要的

Post time 31-8-2021 01:27:03 | Show all posts
阿草 replied at 30-8-2021 12:21
咦...竟然係Jocelyn
雖然唔知仲有冇緣份可以再見, 但喺浴室入面再有浴室嘅單位嗰一次已經令我足夠開 ...

有冇緣依啲野真係唔知但回憶依樣野係唔會忘記
 Author| Post time 30-8-2021 16:47:10 | Show all posts
Nina replied at 30-8-2021 15:45
多謝你比主角們更期待,推動我啊!

個標題似曾相識...
下回強勢預告:那些年,我一再偷嚐的禁果(含女裝自拍?!)

雖然我最尾真係出嘅時候都改咗了

Author| Post time 3-9-2021 11:10:36 | Show all posts
edmund replied at 1-9-2021 13:09
睇到你呢篇年感

有萬語千言但又不知從何說起,不如都係盡在不言中,神交好了

又神交
上次先見完, 一齊拉完筋
邊有咁快會唔記得你
Post time 28-8-2021 09:12:58 | Show all posts

文字威力可以好大、動後感可以比人了解到活動,亦可以有機會認識筆者⋯好高興認識到你!

好眼瞓⋯
訓醒再回你
 Author| Post time 30-8-2021 12:14:07 | Show all posts
Ana replied at 28-8-2021 15:35
錯重點系列睇到第2段 我諗起下面幅圖

Ana
妳別來無恙嘛~?

數據...係理科人嘅浪漫喇
Statistics is sexy

Post time 30-8-2021 15:45:17 | Show all posts
James replied at 29-8-2021 08:20
係呀,係呀,動後感,年感都係好重要的

多謝你比主角們更期待,推動我啊!

預告: 那些年我參加過的周年活動
Post time 1-9-2021 13:09:38 | Show all posts
睇到你呢篇年感

有萬語千言但又不知從何說起,不如都係盡在不言中,神交好了
然後潛咗好一排水嘅我,要多謝你在留這中無啦啦都又提起我
 Author| Post time 30-8-2021 12:28:28 | Show all posts
多多 replied at 29-8-2021 08:40
原來有人同我一樣去活動唔係好食到野,是身體要先滿足另一需求

但多多妳次次帶嚟嘅美食都令我哋大快朵頤
Post time 6-9-2021 02:58:43 | Show all posts
阿草 replied at 3-9-2021 11:08
嘿喲, 希望妳一切安好
得閒上吓壇我哋已經好滿足

我會多啲上壇架啦,當比自己take a break from being「乖」
 Author| Post time 30-8-2021 12:28:56 | Show all posts
Dax replied at 29-8-2021 13:15
草:多謝你的分享 ! 桃花園  我會更加努力 盡快加入 嘗試了很多很多不同的第一次 ...

希望你成功
Post time 29-8-2021 18:26:54 | Show all posts
草爺真係好厲害,1,2,3咁引左幾個稀客入黎留言,

無論會內、會外、身體健康,我都睇好你

努力,預祝你未來有更豐富既體驗。

Author| Post time 3-9-2021 11:08:29 | Show all posts
Jocelyn replied at 31-8-2021 01:27
有冇緣依啲野真係唔知但回憶依樣野係唔會忘記

嘿喲, 希望妳一切安好
得閒上吓壇我哋已經好滿足
 Author| Post time 27-9-2021 11:58:30 | Show all posts
Simpson replied at 16-9-2021 00:04
只係睇文字都覺得你好充實,好羨慕你﹗

是真的很充實!
多謝你嘅閱讀
Post time 29-8-2021 06:13:02 | Show all posts
Eeeee…你都寫一年感!時間真係過得好快
雖然無緣睇到你嘅成長,但係都衷心為你嘅改變感到開心~
Post time 29-8-2021 21:44:55 | Show all posts
呢篇年感應該令到好多男士有同感或得著

你第一句同副會長講既說話都型喎 「我決定參加S&B」
Post time 28-8-2021 18:06:03 | Show all posts
多謝草年感一的分享,睇完好有感受和寫得好好呀
期待二三四五六七等等的年感系列的分享
Post time 2-9-2021 01:32:56 | Show all posts
阿草 replied at 30-8-2021 16:47
個標題似曾相識...

我唔知你講咩~

無我份的,我唔會記得的
Post time 29-8-2021 13:15:00 | Show all posts
草:多謝你的分享 ! 桃花園 我會更加努力 盡快加入 嘗試了很多很多不同的第一次
Post time 1-9-2021 22:39:55 | Show all posts
Wow 已經一年了,年前還以為我地唔會碰上,希望你繼續參與其中!congrats !!!
Post time 28-8-2021 15:35:58 | Show all posts
錯重點系列睇到第2段 我諗起下面幅圖

:D

:D

Post time 29-8-2021 08:40:57 | Show all posts
原來有人同我一樣去活動唔係好食到野,是身體要先滿足另一需求
Post time 29-8-2021 06:26:01 | Show all posts
係S&B會跌入comfort zone…. so true
真係好似返左屋企咁架 哈哈
Post time 4-9-2021 21:32:43 | Show all posts

好!我會繼續努力
Post time 16-9-2021 00:04:01 | Show all posts
只係睇文字都覺得你好充實,好羨慕你﹗
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 19:31 GMT+8 , Processed in 0.147100 second(s), 30 queries .