Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
View: 3829|Reply: 591
Collapse the left

2023 摩士公園聊天室<S&B Morse Park> (ChatRoom for everyone)

[Copy link]
Post time 1-1-2023 07:38:28 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
新的聊天室開幕,歡迎各級新舊男女在此溝通聊天,
在留言前,懇請先參考會規,

Rules of Forum/會網上的規則

以免減低出席活動的機會,甚至被刪除戶口

如發現有違規的言行,請儘速通知會長處理。

謝謝大家。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
有人會問,為何用摩士公園來命名聊天室:
我答:
因為摩士公園多功能(運動設施)、最親民(獅子山下),比較草根(隣近黃大仙、樂富、九龍城、東頭村等地區),
最無政治味(相對維園),亦最和平與世無爭,純粹帶給大眾歡樂的一個大公園。

和S&B不是很相似嗎?

Some people may ask why the chat room is named after Morse Park:
I answer:
Because Morse Park is multi-functional (sports facilities), most friendly to the people (under the Lion Rock),
relatively grassroots (near Wong Tai Sin, Lok Fu, Kowloon City, Tung Tau Village, etc.),
The most apolitical (compared to Victoria Park), it is also the most peaceful and non-controversial,
a large park that brings joy to the public.

Isn't it very similar to S&B?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
From Wikipedia, the free encyclopedia

摩士公園(英文:Morse Park面積約15.8公頃,雄踞黃大仙區南面,1967年10月建成。
公園由香港賽馬會捐錢起,使用匯豐銀行主席兼總司理摩士爵士的名字命名。

Morse Park (Chinese: 摩士公園), occupying 15.8 hectares (39 acres), is an urban park located in Wong Tai Sin in Kowloon.
It was completed in 1967.[1] The park was named after Sir Arthur Morse (25 April 1892 – 13  May 1967),
the head of The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation during and after World War II.
City streets divide the park into four sections formally called Morse Park No. 1, Morse Park No. 2, and so on.

Post time 16-1-2023 22:51:28 | Show all posts
wave replied at 16-1-2023 09:18
Hi Rumba
我登記時無任何思想交戰,我諗交表時先會有吧!
你提的掙扎,可能是普遍人的考慮吧!交表出於自 ...

自從上次收到wave你給我“中二病”的回復後, 也一段時間了. 一切安好吧!
Post time 1-2-2023 16:22:20 | Show all posts
kinder replied at 1-2-2023 15:56
真係會成日扯旗架 諗諗下扯又會 睇睇下野都會 唔係點解男仔咁鐘意插袋

平時訓訓下半夜醒一醒或起 ...

有冇試過喺唔適合嘅場景扯?諗起陳柏宇 lol
Post time 22-1-2023 23:32:37 | Show all posts
楊陽洋 replied at 22-1-2023 20:54
Supplements黎講有冇介紹xd 係咪都係瑪卡嗰啲?Btw新年快樂!

食心理作用/唔太識既, 我覺得,  維C, B Complex, 再唔係就善存
想更了解多D, 一般平時少吸收/缺少邊樣就食番邊樣, 上網睇下成年人要吸收既量同標準做參考

另外新年祝所以壇友/會友
新年快樂
身體健康
女既, 青春常註
男既, 體力,恢復力上升

Post time 22-1-2023 22:26:39 | Show all posts
楊陽洋 replied at 22-1-2023 20:54
Supplements黎講有冇介紹xd 係咪都係瑪卡嗰啲?Btw新年快樂!

我都係為一般健康食,所以都係維他命b d 同 鋅

其他的就唔知
Post time 22-1-2023 01:58:34 | Show all posts
楊陽洋 replied at 20-1-2023 18:42
只需要食物含有鋅(Zinc)同多巴胺(Dopamine)既食物都得?
有次去旅行係一間餐廳食左3隻勁新鮮,手掌咁大既 ...

食zinc 對提升睪酮有幫助啊我本身為健康都有食supplements 同埋zinc, 都幾建議食

不過dopamine 就同食物唔關事
dopamine 係影響大腦神經同情緒部分為主
亦都唔係越多越好
Post time 16-1-2023 03:11:10 | Show all posts
大家好,我第一次在討論區發言,請多多包函!

我在自介中分享過,我於登記注冊SnB前有很多思想交戰,例如..
“會唔會遇到熟人?”
“若家人/同事知道了怎面對?”,
“若活動中,被女士拒絕會唔會好尷尬?”…

而我是从會長和副會長各自一句說話得到啟示,才走出思緒混亂的狀態,一步一步去深入了解SnB..

1)會長曾說 ”女士想加入,好快便會安排面試,因為女士那團火可能好快就會消失; 男士想入會,就會用較長時間去考險,因為男士多為衝動,只有真正接受SnB文化和通過考核的人才會被接納…” 聽會長一席話,醍醐灌頂,其實有什麼好內心交戰,注冊後離出席活動還有很長很長的路,實不需現在庸人自擾。

2)副會長James對另一位新人的一句說話,更堅定了我再行前一步的信心 :
“No Guts No Glory, 如果有這份擔心,我會勸你不要參加。” (James)
說得真好,世上沒有絕對零風險的東西,出街都會有機會遇上交通意外,難道我們會因此而永遠困自己在家中嗎?

人生苦短,性愛並不可恥,反而是一項有益身心的運動(安全情況下)。我們都應該誠實地面對自己的欲望,从而好好地處理,SnB絕對是一個最理想的地方!

小弟先在此拋磚引玉,很想聽下大家入會前有過什麼思想爭扎?和如何由爭扎中邁出要入會的堅決一步?

希望大家可多多發言,互相討論,互相學習,共同成為一個更好的自己。
Post time 19-1-2023 15:36:48 | Show all posts
chester replied at 19-1-2023 13:17
試左起碼有一個機會,唔試就一定無機會嘛~
所以我認同你阿, 試左先,況且呢度會長佢地好nice, 一定會鼓勵 ...

確實生命中,未出現過有人鼓勵到我發奮去做某些事。但自我發奮情況倒是有的。

其實發奮係咪要某程度既衝動驅使呢?

Post time 8-1-2023 03:49:13 | Show all posts
Virgo replied at 8-1-2023 01:36
戴住口罩吸入嘅空氣入面,氧氣濃度係低過新鮮空氣,長期係咁有可能對腦部運作有負面影響,特別係思維、記 ...

你睇,會有人聽到[長期載口罩係對身體有害]覺得很驚訝,就知道主流醫學(俗稱西醫)既思維催眠大部份人有幾深,

我信奉[細胞致病論],而西醫就推崇[細菌致病論],乜野病都係因為人地傳比自己,都係人地既問題,

完全無諗過,任何生物都需要一個合適既環境先可以生存,個身體要夠差,外來侵害先可以發揮作用。

要防病,唔係打乜野針,唔係戴口罩,或食乜野藥(越食只會越弱),係攪好自己身體內部同埋情緒心理健康。

可以從以下列表去初步了解,有興趣可以自己去—再尋找一下。

WhatsApp Image 2023-01-08 at 03.36.18.jpeg

Post time 27-1-2023 23:57:49 | Show all posts
Man replied at 27-1-2023 22:23
大家有無裸睡既習慣?

有 裸睡真係好舒服 基本上我晚晚都裸睡

有研究講過 裸睡好多益處

1.改善失眠
少了衣物的束縛,裸睡時身體能更放鬆,有利於散熱、促進血液循環,一旦人體溫下降,就能更快入睡,增進睡眠品質

2.預防肥胖
夜晚時人體壓力激素會減少分泌,身體會進入舒緩狀態,早晨時則會重新開始分泌,刺激身體機能及精神振奮。若晚上沒睡好,早上醒來皮質醇分泌會升高,會讓你胃口變大,更容易發胖。
3.舒緩緊張情緒
裸睡能放鬆身心靈,有效舒緩一整天下來的緊張情緒,且裸睡能加強血液循環,使頭痛、腰痛、便祕和慢性腹瀉等疾病獲得大幅度的改善。
4.保護私密處
睡覺時若還穿著貼身內褲,容易讓私密處濕熱,成為培養私菌滋生的溫床,導致感染。裸睡能讓私密處充分透氣,有助於減少罹患婦科疾病的風險;而男性裸睡也能避免精子因過熱而導致活動能力下降。
5.具美容效果
脫光光睡覺,裸露皮膚能吸收更多養分,促進新陳代謝,加強皮脂腺及汗腺分泌,有利於皮脂排泄和再生,同時有助於調節神經,增強適應和免疫能力。

睇完更加唔除訓唔著

Post time 17-1-2023 16:24:48 | Show all posts
Harmony replied at 16-1-2023 12:59
Hi Rumba,
你好!看你的名字應是舞林高手吧!
我註冊時沒太大的掙紮, 反而被入會要求的裸照赫了一下, 怕 ...

Hi Harmony, 多謝你參與討論。

我原想名字為Tango(己被用), 因喜愛一舊港片中的一個角色;亦覺得如有緣入會,每次同女會員的交流就如一埸探戈,頗有意思。我中學等曾玩過少少街舞,但絕不是高手(不是謙虛說法)。

要交照片,是會長對會員的質素有要求的嚴謹做法,並不是詐騙。要知道會長也是因為曾經被欺詐,所以才決心創立SnB。我亦相信會長對大家的私隱資料非常謹慎保密,這點也是我想加入SnB的原因之一。

如我自介所說,SnB 安全,有序,高質。對入會會員有嚴格要求,並不是交付金錢就能參與的純有錢人玩意,真係做到「講心唔講金」。當然還有會長、副會長同各位前人的努力,他們真誠的付出,相信大家都有目共睹。若能成功入會,與有榮焉!所以我並不需要,也沒有勇氣去嘗試其他會。

Post time 17-1-2023 16:19:52 | Show all posts
sunman replied at 16-1-2023 10:47
Hi Rumba 歡迎你
1 注册前我睇了很多關於S&B 訪問影片同文字,先了解這個會的運作方式及會長用什麼思想角 ...

Hi Sunman, 多謝你參與討論。

1.你很認真,做了很充足的准備,你的努力我想會長也一定會看到。我也一樣看了很多會長訪問和論壇上的文章,一來可多了解SnB, 二來這些文章也高質,得益不少。

2. ”大家都在同一個地方我怕難道他/她又不怕?就算見到可能大家都有驚喜,原來大家都是有相同理念。” - 你這個觀點很好,將大家遇上熟人的尷尬,變成了遇上一個共同理念的知心人,可能友誼/關系上會更上一層樓。讃!

3.亦聽/看到很多師兄分享過,一定有機會被女士拒絕,甚或入到房而表現失准...同意你說這個是會令我們更進步的原因。另外我們日常生活中,真的沒有這樣的機會去赤裸裸地面對自己的失敗。SnB里給到我們這樣的機會,去直面失敗,戰勝失敗,完善自己!

Post time 17-1-2023 01:58:38 | Show all posts
Rumba replied at 16-1-2023 03:11

我在自介中分享過,我於登記注冊SnB前有很多思想交戰,例如. ...

Hi Rumba,
多謝你帶起呢個話題。
一方面我希望自己身形可以操好啲先交表。

另一個我自己既掙扎,就係將來既影響

假設成功參加後(當然如果無機會就可以下刪所有內容..),遇上另一半,對方能否接受呢個過去。
當然我都心入面都有個標準答案:既然係另一半就當然要坦白,而對方仍需要接受呢個過去先可以繼續,否則就代表不是合適,但如果真的遇着覺得係將來既另一半,最後亦因為呢個原因無法繼續,到時會否後悔當初既決定?每個人都要為自己既決定負責/承擔/享受結果。

諗到呢到我自己都浮現另一個答案:將來既野,從來無一定,上面只係其中一個可能,仲有好多可能,咩都驚就咩都唔洗做。

呢個就係我個人既諗法,思想交戰緊

Post time 8-1-2023 01:36:31 | Show all posts
Havertz replied at 8-1-2023 00:55
認同,始終西藥會有副作用,但有時頭痛起來,無可奈何都要食必利痛,唔係會好辛苦,好處係快見效,食完10 ...

戴住口罩吸入嘅空氣入面,氧氣濃度係低過新鮮空氣,長期係咁有可能對腦部運作有負面影響,特別係思維、記憶等等

另外你都提到戴口罩少咗病,其實身體少咗接觸外界微生物,反而係對免疫力有唔好嘅影響,日後有病嗰陣抵抗力可能冇咁好

利申!!!我唔係專業醫護人員,我只係分享網上見到而我又認同嘅資訊,而且我唔係鼓勵大家違反口罩令,大家就自行判斷啦

https://hd.stheadline.com/news/columns/397/20220901/997799/專欄-陶傑-戴口罩壞處數不完-桃花源

https://hk.news.yahoo.com/口罩唔除得-怕你傷風咳-214500042.html

Post time 9-1-2023 19:13:45 | Show all posts
cypher replied at 9-1-2023 14:44
每個人中咗之後,反應都會唔同。有啲人完全冇事,有啲人就感覺身體回復唔到以前嘅狀態,有啲就好似你哋咁 ...

同意你的講法每人體格都有所不同,例如8個人在lift 內其中一個有病毒,都不一定全lift人
都有事,身體強壮的通常都可以避過一劫,就算真的中了都不會有太大問題

就正如大佬James 所講對付什麼病菌都好,首要的條件是要有一個強健體魄(要未雨綢繆)
小了病痛對自己同身邊的人都係好事

疫情以來有幾個不知道自己已經中咗當時他們只有喉嚨唔舒服,到收工驗快測已是兩條線,
我還整天都和他一起工作大家都無帶口罩,重要個個都係中咗先講唔怪得喉嚨唔舒服啦
比佢地激死(這事情己發生了好幾次)慶幸到記起當天自己都未中過

Add post (9-1-2023 19:18):
寫錯修改尾句:慶幸到記起當天自己末中過

Add post (9-1-2023 19:24):
我明白,不是我寫錯是我做錯,一句到尾我未中過
(係時候我又要從温會規)
Post time 17-1-2023 16:28:03 | Show all posts
Havertz replied at 16-1-2023 15:20
你好,Rumba
基本上我沒有太大的掙扎,睇完會長訪問後就即刻去咗註冊,而我最大既疑慮係夠竟自己夠唔夠條 ...

Hi Havertz, 多謝你參與討論。

你做得很好,有很大的決心和行動力。人很多時都會比自己太多的顧慮而錯過了很多美好的機會。當我們最終回顧起自己一生的時候,很多時是不會為自己「做過了那些事」感到後悔,反而會為為自己「可做但沒有做的事」而感到遺憾...

“夠唔夠條件能夠成為會員” - 除了外型要做最好的准備,我相信會長最看重的是我們的思想,言行,態度和整體個人素質。大家一起努力吧,無論最終入會與否,相信在整個過程中,我們各方面都會有所提升。加油!

Post time 16-1-2023 09:18:52 | Show all posts
Rumba replied at 16-1-2023 03:11

我在自介中分享過,我於登記注冊SnB前有很多思想交戰,例如. ...

Hi Rumba
你提的掙扎,可能是普遍人的考慮吧!交表出於自願,要計算得失,男會員有半年時間考慮,諗清楚先交吧!
於我來說,掙扎說不上,我的思想交戰是對外形欠信心,但這亦是「因禍得福」,先賣關子,有機會見面傾。

聽身為Intern的我講,不如聽已入會的人講如何「邁出堅決的一步」。有位會員Waterman(我登記時和他撞名所以特別留意),
佢有篇文章(三部曲),寫得好好,幫助到我。希望亦幫助到你。

Post time 9-1-2023 14:44:31 | Show all posts
sunman replied at 8-1-2023 22:52
是的,帶了口罩後身邊很多人都小了病,連平時有個每年都會有2至4次感冒嘅人,這幾年都未見
過他感冒
...

每個人中咗之後,反應都會唔同。有啲人完全冇事,有啲人就感覺身體回復唔到以前嘅狀態,有啲就好似你哋咁樣繼續咳多幾個月。所以冇話一種方法可以解決唔同人嘅問題,不過我都認同中醫有效,但係一定要加埋多飲水同埋早瞓覺。多飲水都好多人做得到,不過早瞓覺就未必個個得。另外口罩呢單嘢真係爭議性好高,我覺得都係個個人唔同,有啲人可能真係戴口罩會好啲,有啲人可能因為戴住口罩而產生更加多問題。個人偏向就梗係最好唔帶啦,咁樣比較順應自然。
Post time 8-1-2023 16:56:31 | Show all posts
stevebs replied at 8-1-2023 09:17
好多運動日員都會係實驗室戴住口罩做 training.. 應該係同一道理

原來有分別的..
高原訓練是一種透過高海拔低氧環境來提升運動員耐力表現的方法。簡單來說,在高原的空氣比較稀薄,氧氣分壓下降,因此身體需要製造更多紅血球、血紅素和肌紅蛋白來提升攝氧能力。而當運動員經過一段時間適應高原環境後,回到平地比賽時表現自然會提升。

至於訓練面罩,雖然也會令運動時的攝氧量減少,但其實空氣中的氧氣分壓並沒有改變 (即空氣並非變得 "稀薄"),因此並不足以刺激身體內的血紅素和紅血球。國外研究亦指出,它對提升耐力表現並無顯著幫助

Post time 16-1-2023 10:47:28 | Show all posts

Hi Rumba 歡迎你
1 注册前我睇了很多關於S&B 訪問影片同文字,先了解這個會的運作方式及會長用什麼思想角度去創辧S&B,了解過入會建立的門檻是同會長所講要創辦這個會的意思是一致的,所以我注册時沒有任何交戰。
2 我又不擔心會碰見熟人,大家都在同一個地方我怕難道他/她又不怕?就算見到可能大家都有驚喜,原來大家都是有相同理念。
3 被女士拒絕雖然是會不快,但這個拒絕可能是另你更進步的條件。

Post time 17-1-2023 16:12:15 | Show all posts
wave replied at 16-1-2023 09:18
Hi Rumba
你提的掙扎,可能是普遍人的考慮吧!交表出於自 ...

Hi Wave, 多謝你參與討論。

“對外形欠信心” - 我想這個也是大多數參加者的考慮,會長和很多師兄都提過,外形並不是主要的要求(除非生得太過”出類拔萃”)。但我們也可由想入會的決心毅力,去操練自己的外形(畢竟這是一個要吸引異性的活動),無論最終可入會與否,我自身都會得益 - 變靚仔咗,健康咗????

你「因禍得福」的故事,我很有興趣聽,我先在此攞定張籌先,大家一齊努力,見面傾。

Post time 7-1-2023 23:21:26 | Show all posts
sunman replied at 7-1-2023 13:29
Hi gentle 這個我十分認同,因為我都試過感冒完之後嘅咳飲咗成枝咳水都無乜用,之後去睇
中醫飲了兩次藥 ...

Hi Sunman
我都有類似經歷,有次試過咳咗2、3個月都唔好,試過幾隻飲咳藥水完全無效,跟住試下去睇中醫,執咗一個星期既中藥(止咳茶)再加中藥藥丸俾我,之後食咗唔夠一星期就好返,所以之後每逢有咳都直接去涼茶鋪買止咳茶飲,愈苦愈難飲就愈有效。
另外,雖然呢幾年要長期帶口罩,係有點困擾,但又真係少咗病痛,我除咗中招果段時間外,其餘時間連傷風咳都無,唔知大家有無同感?
Post time 17-1-2023 16:33:15 | Show all posts
Croc replied at 17-1-2023 02:06
hihi rumba我本身係登記前都係做左功課爬好文先來注冊的,知道自己入緊個咩會同埋係咪自己想做既事

..我 ...

Hi Croc, 多謝你參與討論。

欣賞你好有決心和夠忠於自己。

每個決定都必須經過一系列的推搞才會做出的。而且要加入SnB,在香港這樣一個性保守的社會,並不是一件簡單的事。條條大道通羅馬。我相信每一個決定,每一個選擇,每一個相遇…都是最的安排。

哈哈,我覺Croc呢個名字起得很好,簡潔有力,有鱷魚仔的勇猛,讀音又似意有所指...

Post time 1-2-2023 17:33:40 | Show all posts
Belle replied at 1-2-2023 16:20
新年快樂~
女仔可能係嚟M前/後會性趣大啲 不過都唔一定嘅
有冇人話你講嘢好正經呀

M前後同埋環境、氣氛我都聽人講過,我唸對手更為重要。
原來我比咗人哋咁樣嘅感覺!因為都覺得SnB都係斯文人啊,
怕講錯說話,令人唔開心。同埋都係一個新環境,要互相尊重,
我平時做嘢都慣咗系咁様,可能系呢個原因啦!

我而家成日想像大家可能好似航空公司嘅空姐、空少、機師,
又或者係gym 房入面,一班大隻型男、索女好開心地傾計...
唔知有冇估錯?
Post time 17-1-2023 02:06:07 | Show all posts

hihi rumba我本身係登記前都係做左功課爬好文先來注冊的,知道自己入緊個咩會同埋係咪自己想做既事

..我會話如果有件事你係好想做的話 係唔會有思想交戰的,猶豫緊的話可能係唔夠"想"既一種
我覺得所有的思想交戰全部都係睇夠唔夠忠於自己

btw..要講有咩最爭扎就係要改一個新名 要諗個名諗左好耐 xD
Post time 6-1-2023 14:06:57 | Show all posts
Harmony replied at 6-1-2023 12:02
Hi wave,

我系Harmony.

Hi Harmony
中二病,其實是說青春期少年特有的思想與行為,或叛逆或幼稚或自以為是。
劇中大部分角色均有此傾向,尤其「王子」同「長老」,你會問埋咩係「高二病」嗎?
答埋:「高二病」指討厭「中二病」的人,可能之前有中二病,之後覺得好幼稚,所以升了班。
PS. 「中二病」一般場合唔好隨便形容人,因當中「幼稚」同「自大」太深入人心。不過在朋友場合可以是一個很懂攪笑的稱讚
Post time 28-1-2023 10:08:23 | Show all posts
gentle replied at 27-1-2023 22:54
同意, 雖然叫"肉"地, 但我覺得要有返一定嘅脂肪比例先叫有肉地,
最重要真係要望落健康, 第一眼望落去 ...

冇錯係好主觀,同一種身型,我覺得靚,可能A君覺得太肥,B君覺得太瘦,本來就冇一種身型係所有人都中意

所以都係回歸原點,最重要都係健康,保持良好生活習慣同適度運動就好,唔需要太刻意追求

近年社會風氣係比以前好咗嘅,啲model都唔會淨係得瘦,會有啲肉地model,越嚟越多人都識得欣賞
Post time 5 day(s) ago | Show all posts
Belle replied at 3-2-2023 16:29
我有mark低幾個S屬性嘅鬼佬男優囉
不過唔係冧佢個樣 純粹係鐘意佢哋夠dom
...

曾有種錯覺,床事應由男方主導,所以男方應該要dom(做唔做到就另一回事)。
不過AV令人大開眼界,且自己喜歡平等主義,所以找到啱的對手,做自己最舒服。
過去睇日本AV多,唔覺得日本AV更加dom咩?

了解左dom同S的少許分別,我諗我近dom多一些,不過我身體好敏感,希望唔會影響入戲。

見Belle留言風格,妳是行brat路線嗎?
Post time 16-1-2023 12:59:38 | Show all posts

Hi Rumba,
你好!看你的名字應是舞林高手吧!
我註冊時沒太大的掙紮, 反而被入會要求的裸照赫了一下, 怕是裸聊騙案. 後來知道
正式申請入會才要交及只是脛以下,及不用看到面孔的, 才明白.

反而想知道你或大家選SnB的原因, 因為也有其他會, 入會要求也相似, 都是要驗身、
交裸照, 看看大家又有沒有相同的地方?
Post time 8-1-2023 15:49:09 | Show all posts
James replied at 8-1-2023 03:49
你睇,會有人聽到[長期載口罩係對身體有害]覺得很驚訝,就知道主流醫學(俗稱西醫)既思維催眠大部份人有幾 ...

多謝補充,我都認同調理好自己身體、鞏固根基,好過食西藥醫病或者將自己同個環境隔絕,希望多啲人由呢啲方向開始諗下

大人都仲好啲,我見啲年紀好細嘅小朋友好似好驚除口罩,見到人唔戴口罩就驚到好見到怪獸咁,唔係好事,希望越嚟越多爸爸媽媽都會試下由唔同角度諗下
Post time 8-1-2023 11:32:34 | Show all posts
James replied at 8-1-2023 03:49
你睇,會有人聽到[長期載口罩係對身體有害]覺得很驚訝,就知道主流醫學(俗稱西醫)既思維催眠大部份人有幾 ...

謝謝James,比較下我相信細胞致病論多一些,健康絕大部分是由自己做起的。健康的問題在於自己願意付出幾多。
中醫調理身體,好多野要戒但會得到更健康的身體;
西醫藥到病除,無需戒口。處理完眼前事,一切如常。
選擇那一種,除了醫學知識外,個人性格/價值觀都有影響。

Post time 17-1-2023 16:30:47 | Show all posts
John replied at 17-1-2023 01:58
Hi Rumba,
多謝你帶起呢個話題。
一方面我希望自己身形可以操好啲先交表。

Hi John, 多謝你參與討論。

欣賞你呢個好可愛的蘑菇頭像,而呢個形狀…應該也有另一番寓意。勁!

至於另一半會否接受?我想你自己已經有了答案。我也覺得我們應該勇敢地面對真實的自己,性愛是天性自然的事,我們都善良的,並沒事做什麼傷天害理的事,所以我自己會選擇坦然地同另一半講(如有)。

Post time 7 day(s) ago | Show all posts
Belle replied at 2-2-2023 14:31
斯文同風趣冇衝突呀 太正經有時講唔落去
講下冇營養嘅嘢開心d

同意呀!同為新人,開始時覺始終素味謀面,留言總會客氣一些。
得高人指點後,都會試下做返自己多一些,相信壇內都係友善的人,所以放多一些。
留言有件趣事,曾有一次留言後,隔一日諗會否過左位,想刪除時發現冇人了解該留言背後意思,所以不了了之。令我反思風趣都要大家聽等明,要自我調節些。

Post time 8-1-2023 01:45:06 | Show all posts
Havertz replied at 8-1-2023 00:55
認同,始終西藥會有副作用,但有時頭痛起來,無可奈何都要食必利痛,唔係會好辛苦,好處係快見效,食完10 ...

(啱啱覆咗你,但原來附link要審批,唔知過唔過到)

主要係氧氣濃度低咗同影響免疫力,但我都唔敢講得太詳細,唔知一陣會唔會又俾人告煽動
一定要利申!!!我唔係專業醫護人員,只係分享過往見到聽到嘅資訊,只供參考,亦都唔係鼓勵大家違反口罩令唔戴口罩
Post time 30-1-2023 16:53:53 | Show all posts
Harmony replied at 30-1-2023 16:01
Hi Havertz, 多謝資料,如果要增加肌肉,有冇建議呀?Thanks!

客氣啦..唔能夠講係建議呀,因為我唔專業架,當大家討論下啦..

如果增肌,我諗最直接應該係去做gym
但要攝取足夠既蛋白質,多食高蛋白食物,如雞蛋、雞胸等,但要攝取幾多,每個人唔同,可以自行上網搵搵。
但我自己唔太抽到時間去做gym,閒時會做下sit up,掌上壓咁囉
Post time 28-1-2023 22:44:24 | Show all posts
Havertz replied at 28-1-2023 15:50
但個劇本通常都係,叫完你靚仔之後,再叫隔離個阿叔/阿伯靚仔

通常都係,試過一次叫我靚仔,跟住唔知係唔係叫錯,真係叫隔離果個叔叔,暗爽!
不過最痛果次,果日天氣凍,又頸巾又戴帽,當然仲有口罩,有位店主好熱情咁問,我係咪參加中年好聲音果個⋯⋯
因佢語氣,應該係讚緊我,但我唔知點解覺得心有點痛⋯⋯
Post time 28-1-2023 22:01:08 | Show all posts
Johnmax replied at 28-1-2023 19:49
同埋最重要都係堅持, 後生減過一次 10幾kg 好易, 依家年紀大左, 再減 ,做足運動都要加倍努力  X_X

...

係呀…人體的基礎代謝率(BMR)約占人體總熱量消耗的 65 至 70%,佔了人體大部分的熱量消耗,亦即是說,代謝速度慢的人,在減肥時比較吃虧,新陳代謝會隨著年齡增加而減慢,所以年紀愈大就需花更大的努力

Post time 7 day(s) ago | Show all posts
小姚 replied at 2-2-2023 17:28
Hi BasS ~~~~~~~~~

Hi 小姚,好想念妳之前成日問人食左飯未,每次都襟住自己唔回。
因初入壇,想摸熟再留言,但開始留言時妳就唔見左!所以學懂了蘇州過後冇艇搭既教訓。

想講我童年有件不解事,唔知妳答唔答到,點解劇中小忌廉會咁受歡迎,睇套卡通我總覺小桃吸引過小忌廉,我是唯一有此感覺的人嗎?
Post time 16-1-2023 15:20:04 | Show all posts

你好,Rumba
基本上我沒有太大的掙扎,睇完會長訪問後就即刻去咗註冊,而我最大既疑慮係夠竟自己夠唔夠條件能夠成為會員,跟著同自己講“想做就去做,諗咁多做咩,做咗先算,唔做又點知得唔得呢…”

Post time 28-1-2023 16:54:58 | Show all posts
醫生教「4句口訣」減體脂
先戒飲料和甜食
澱粉換成蛋白質
若沒時間常運動
坐時腳要抬一隻

減肥期間除了三餐正餐外,要避免在餐間喝含糖飲料、吃點心等,增添額外熱量。
平常即使坐在辦公室辦公,也要把握運動機會,
例如有機會站著就盡量不要坐下;坐著的時間,
可以一隻腳離開地面,騰在空中,
幫助肌肉收縮,也是一種增加熱量燃燒的方式。
Post time 26-1-2023 11:13:33 | Show all posts
大家好, 我系 concu, 對唔住 唔好意思 我嘅文筆唔係好好 請允許我用英文寫

This is my first post in this chat discussion, I wanted to extend my salutation to forum members here, and slowly getting to everyone to be familiar with me, and hopefully I can partake in some friendly conversations and also improve my cantonese skills overall  唔該多多關照.

唔該 大家
Post time 22-1-2023 22:08:24 | Show all posts
恭喜大家身體健康,新年進步,想玩就玩

《Reply Beckett's動後》
新年,我都食左好多野,不過都有做運動,期待下次見面
有野激親就要出活動分散下注意力喇,動後經已打好不諗緊用咩圖撐下場咁姐。我拉女士拉鏈梗係正,最好大大力,有點氣勢,但我驚一下拉落,點知卡住係中間就會6+1左,所以可以參考我動後中的附圖
祝新年快樂,身體健康
Belle replied at 2-2-2023 17:58
冇身體接觸會濕都試過嘅 但真係好少機會..
睇AV嗰陣,細個情竇初開小鹿亂撞下嗰陣.... 冇了
...

但我成日都係啲唔適當嘅時候濕...

搞到成日以為黎M,即刻衝去廁所望下,點知原來只係太多分泌多到有啲困擾

最經典係,以前中學著運動褲,係一啲透氣滑身嘅材質,坐得太耐,會濕到穿透底褲+運動褲,流落張凳上面,印左嗰水印...
Post time 18-1-2023 20:19:12 | Show all posts
Harmony replied at 18-1-2023 17:43
sunman 兄,妙筆生花、文彩非凡,單看了你給Real及Belle最近的動後留言,
我禁不著找回自己和你之前的溝 ...

Hi Harmony 感謝你的美言但我真是不敢當,我還有很都要同大家學習,在會網上看過其他會員的留言我會覺得世界是很大,有些高手簡簡單單的一兩句就能劃破天空。

大家都一起努力,祝願大家有缘見面。
Post time 1-2-2023 13:36:05 | Show all posts
Belle replied at 1-2-2023 11:44
無聊喺度 如果我係男人有J 可能都會成日扯旗  
都唔怪得男人表現出嚟係咸濕d

Hello Belle,
新年祝你萬事如意、心想事成先!
我自己就睇身體狀况同會有個周期嘅, 如狀况比較高嘅時期,
受到刺激或見到、唸到sexy嘅嘢就會.....
至於咸濕如果系話主動D, 我都同意男人系.

另外女仔會唔會話見到D乜嘢, 特別想造?
Post time 6 day(s) ago | Show all posts
Harmony replied at 3-2-2023 12:43
新年快樂sunman!
我都唔鍾意,但有朋友試過女伴指插少少話好正吓!
你會唔會令對方潮吹咗所以咁多水?{:t ...

新年快樂 Harmony
一定唔係潮吹,因為我個次之後再到下次同下好多次都一定要除曬條褲,每次佢係上面唔洗1分鐘我己經感覺到袋袋己經濕曬,好似河水汜濫濕到有啲働動想叫.........樓上閂水喉呀..........呀。
Post time 7-1-2023 13:29:34 | Show all posts
gentle replied at 7-1-2023 12:32
我覺得值得去試下,
我有個朋友中完之後咳到斷唔到尾咁, 睇完中醫調理下就斷左唔再咳
...

Hi gentle 這個我十分認同,因為我都試過感冒完之後嘅咳飲咗成枝咳水都無乜用,之後去睇
中醫飲了兩次藥(雖然係難飲),但好快就小咗咳之後剩返幾聲咳就自己去涼茶舖飲對肺同
咳有幫助的涼茶,飲咗幾次都無再咳
Post time 6-1-2023 08:49:30 | Show all posts
剛過元旦,快到新年,感受似在假期中。
工作時間以外,飯局、睇書同睇戲過日子。
近日串流平台睇咗套「殺手列車」,想推介係原著作者伊坂幸太郎,呢位作家著作故事多古怪,幽默的對白,意想不到的情節(類似九把刀)。如鍾意套戲可以考慮睇佢既佢品,不過套戲係幾「中二病」的。
大家有覺得正既書、戲或劇嗎?
Post time 17-1-2023 17:13:55 | Show all posts
Belle replied at 17-1-2023 14:44
男會員要好努力先in到呢份工ga
不過in到嘅話,個reward好fruitful的 :)

我知道呀,不過如果要努力可以見得成呢份工,我無問題呀,除非我外貌唔符合會長所講既“五官端正”,咁就無辦法,要走轉韓國先解決到啦..我都好期待可以感受下你所講既reward..

我個名既譯音係“哈佛斯”

Post time 1-2-2023 02:43:58 | Show all posts
Harmony replied at 31-1-2023 13\"\"
謝謝你!有埋食譜㖭, 試試先!因為疫情好多時gym都冇開,不過之前未有疫情時又成日比人sell, 好難走先走得 ...

哈,係呀,間唔中就睇下減緊肥食咩好
最近又睇到,食番薯又係一個唔錯既選擇,低卡、高纖、又有豐富既維生素,另外可推介俾女士們飲豆漿,對皮膚好之餘,仲有豐胸既作用
Post time 17-1-2023 21:46:11 | Show all posts
Rumba replied at 17-1-2023 16:24
Hi Harmony, 多謝你參與討論。
我原想名字為Tango(己被用), 因喜愛一舊港片中的一個角色;亦覺得如有緣 ...

謝謝你的回應, 不好意思, 我以為你是社交舞愛好者. 交照片的部份我說得不好,可能令你有些誤會也對不起.

我想加入這裡最大的原因是因為這裡有很保護會員的會長們.

多D交吓其他方面!

Add post (17-1-2023 21:53):
多D交流吓其他方面(更正)
Post time 17-1-2023 16:40:33 | Show all posts
poker replied at 17-1-2023 13:21
我都係,可能不嬲個性格都比較EASYGOING,無咁多顧慮。

我無論做任何野都會諗下如果抄粉會點先。

Hi Poker, 多謝你參與討論。

雖然短短幾句文字,便知道你是一個非常之隨和同懂得顧及別人感受的人。若能與你做朋友一定會相處融洽,希望有機會見面交流,一起努力爭取入會吧!

Post time 8-1-2023 03:33:29 | Show all posts
Virgo replied at 8-1-2023 01:36
戴住口罩吸入嘅空氣入面,氧氣濃度係低過新鮮空氣,長期係咁有可能對腦部運作有負面影響,特別係思維、記 ...

多謝分享呀!
我仲以為帶口罩係可以鍛練心肺添
睇《衝鋒21》,進清十郎去高海拔既山跑山鍛練架喎
不過唔係有疫情,邊個會想帶口罩呀…
希望可以盡快過返正常既日子啦
Post time 1-2-2023 10:33:51 | Show all posts
Wilco replied at 1-2-2023 09:30
如果你係女士,我覺得有啲肉地係靚啲
Btw, 自從我最近半年專心做PT同控制飲食, 覺得BMI呢個數字唔係太反 ...

同意你! 我自己好怪, 瘦咗面都會凹埋!難睇, 所以唔敢太瘦,
BMI都只用作一個指標, 對健康都亦同意你嘅講法, 不能
反映自己實際狀况.
另外, 你所提及的'PT', 可以分享吓嗎?Thanks!
Post time 18-1-2023 17:43:41 | Show all posts
sunman replied at 7-1-2023 18:27
對的,但對於繁忙的香港人(恆心)都是一大挑戰

sunman 兄,妙筆生花、文彩非凡,單看了你給Real及Belle最近的動後留言,
我禁不著找回自己和你之前的溝通對話留言給你,讃!因不太識壇上操作,
随便留言給你,怕打擾別人和你的溝通。請勿見笑!
期待你的第一次動後!
Post time 20-1-2023 10:11:09 | Show all posts
Silver replied at 19-1-2023 17:08
請問如果in唔成,有無類似 建議改善清單 作鼓勵嗎?

據我所知,如果條件唔差只係差少少,會長/副會長都會提點下你要改善嘅地方,例如係身型定壇上傾計嘅表現咁。如果堅持咗半年以上都冇聲氣,可能係有啲致命問題?(唔好問我致命問題會有d咩)
改善清單就誇張咗啲
Post time 8-1-2023 00:55:07 | Show all posts
Virgo replied at 8-1-2023 00:27
一直覺得西藥殺敵八百自損一千,好傷身,有得揀我都會揀中藥,俾身體慢慢復原

口罩...長期戴住其實對身 ...

認同,始終西藥會有副作用,但有時頭痛起來,無可奈何都要食必利痛,唔係會好辛苦,好處係快見效,食完10-15分鐘就可舒緩。
口罩長期帶 會有咩唔好?呢樣無乜留意
Belle replied at 2-2-2023 14:29
以後邊d 男人鬼鬼祟祟插褲袋,我就知咩事啦 係咪硬咗一定會知自己硬咗架?
會唔會硬咗但自己唔 ...

鬼鬼祟祟插袋,可能係大脾痕係度R痕啫..
硬咗一定會知架,唔好話硬,少少脹起已經feel到架啦..
我都想知女仔會唔會係無身體接觸既情況下會濕呢
即係好似男仔齋幻想都會扯咁?
Post time 27-1-2023 22:54:21 | Show all posts
Virgo replied at 27-1-2023 16:38
脂肪比例明顯多過肌肉,肚腩、手臂、大髀都有肉(女性包括埋乳房),而仍然望落健康、好睇、吸引,唔會覺得 ...

同意, 雖然叫"肉"地, 但我覺得要有返一定嘅脂肪比例先叫有肉地,
最重要真係要望落健康, 第一眼望落去唔會呈現出肥呢個字
不過我諗呢樣野都係比較主觀?
Post time 7-1-2023 11:25:45 | Show all posts
stevebs replied at 7-1-2023 09:27
有時搞到好矛盾.. 唔知睇唔睇好..唔斷尾個啲最煩

斷尾真係要長久戰,有時真係要試多幾個先知邊個夾自己真係比較煩
這個又唔似做爱,對手就算唔係好夾自己有時都可以在對方身上有所得着都係開心

睇醫生就唔同,如果睇完食完都無分別就覺得好似跌咗錢同浪費了時間
Post time 22-1-2023 18:55:34 | Show all posts
Silver replied at 19-1-2023 17:08
請問如果in唔成,有無類似 建議改善清單 作鼓勵嗎?

其實我諗男性可以改變既位係可以多D 既,例如做GYM 改善身材,多D 同唔同類型既人傾計擴闊自己既眼光 因為我認為女性相對男性係冇咁視覺既動物

所以我地相對上會有較多既進步空間  add oil togather
Post time 11-1-2023 22:59:35 | Show all posts
poker replied at 11-1-2023 16:40
我第一次中係無味覺,瑞士汁雞翼撈丁係苦既
無糖茶係苦既

啱啱跨年嘅時候中咗
冇咪覺還無味覺 但係味蕾嘅反應仲有
同屋企人外賣米線 自閉喺房食 feel到條脷兩邊痺痺哋
無理到繼續食 食完出房結果屋企人話碗湯鹹到癲咗
另外酸味都係零舍有反應 放片檸檬入口就知咩事
Post time 28-1-2023 19:32:25 | Show all posts
Havertz replied at 28-1-2023 16:54
醫生教「4句口訣」減體脂
先戒飲料和甜食
澱粉換成蛋白質

呢個「提一腳」又真係第一次聽,
即等如時常收腹部收起端坐,都係會不斷燒脂同道理,
但平常坐響度,又好難提起一隻腳,
翹腳又對身體唔好…啊…我明勒…

你講緊呢隻…

Post time 24-1-2023 00:41:02 | Show all posts
Daryl replied at 22-1-2023 22:08
恭喜大家身體健康,新年進步,想玩就玩

《Reply Beckett's動後》

餐餐都係新年啲糕,已經唔敢上磅
呢個moment我仲飲緊奶茶,已棄療
你個動圖調轉左喎,明明條拉鏈就係後面
宜家諗番都仲有啲谷住到氣,唉,性格問題
見到再分享啦
祝大家性福快樂,長做長有
Post time 5 day(s) ago | Show all posts
kinder replied at 4-2-2023 00:59
劇情加中文字幕先係重點

最鐘意睇 企劃 賞金系列 失敗咗就

我鍾意日本調教系列,日本AV就係假先吸引,可以更放。
睇片見到女方喊,可以越睇越興奮,但現實女方喊,我諗我會軟。

不過另一方面,深受睇片的害處,令到現實生活不容易興奮。所以都少睇好多。
Post time 24-1-2023 21:38:09 | Show all posts
Beckett replied at 24-1-2023 00:41
你個動圖調轉左喎,明明條拉 ...

我明???? 已經第三日食緊蘿白糕做早餐, 有幾鐘意食都搞唔掂????

但係果日有人黎拜年, 又送多2底 ????唉

係度, 祝大家新年快樂, 心想事成,龍馬精神,長做長有

Post time 31-1-2023 01:11:46 | Show all posts
John replied at 31-1-2023 00:01
講起撐得起衫,有時見到 GYM 入面D人就咁一件hoodie,望落無咩特別, 跟住佢一除外衣

成個Hulk變身咁:tus ...

亞洲人面孔比較柔
如果練到好似hulk咁無番少少身高感覺有點怪怪
同樣西方人面孔比較剛
就好似tom cruise著和服 keanu reeves打功夫都有少少格格不入
Post time 17-1-2023 13:21:15 | Show all posts
Havertz replied at 16-1-2023 15:20
你好,Rumba
基本上我沒有太大的掙扎,睇完會長訪問後就即刻去咗註冊,而我最大既疑慮係夠竟自己夠唔夠條 ...

我都係,可能不嬲個性格都比較EASYGOING,無咁多顧慮。

有時自身反而小事,影響到別人先麻煩

Jeffrey replied at 4-2-2023 00:54
比起歐美 日本仔嘅av真係有feel好多 利申會睇埋d劇情
近排都忍唔住睇多左
...

劇情加中文字幕先係重點

最鐘意睇 企劃 賞金系列 失敗咗就

最正係情侶一齊參加 女朋友就比人個d劇情

雖然都知係假 但睇到JJ滴晒水

當日睇完 毛巾浴場系列

JJ滴咗5蚊銀咁多水出嚟
Belle replied at 2-2-2023 14:29
以後邊d 男人鬼鬼祟祟插褲袋,我就知咩事啦 係咪硬咗一定會知自己硬咗架?
會唔會硬咗但自己唔 ...

咁插褲袋又真係痕既機會大,童年陰影,試過大髀太痕去處理,俾人以為戶外自瀆,諗起個心都沉一沉。以我經驗除非瞓左,否則未試過硬咗而自己唔知。

Havertz replied at 1-2-2023 17:23
我試過搭緊巴士,唔小心諗起某啲情境,唔覺意扯起咗,但要準備落車,仲要著住條軟身既綿褲,起身一定勁覺 ...

會唔會硬咗但自己唔知... 好似瞓到流口水,要醒咗嗰下先知咁~
Post time 8-1-2023 15:53:57 | Show all posts
Havertz replied at 8-1-2023 03:33
多謝分享呀!
我仲以為帶口罩係可以鍛練心肺添
睇《衝鋒21》,進清十郎去高海拔既山跑山鍛練架 ...

你講嗰啲集數我以前都有睇過啊,可能有啲運動員真係會戴口罩訓練啦,我自己就覺得咁樣真係唔適合我,至少我自己做運動就一定除,呢啲又係好睇個人
Post time 4 day(s) ago | Show all posts
Virginia replied at 5-2-2023 13:46
你諗起我就出現,一定係吸引力法則!

我唔會考慮喇,雖然都想見你地,但只係當你地係朋友咁想傾下偈

我啱啱個動後都留咗一條腳毛俾你 <3
好吖 得閒上嚟筆友咁吹下水 不過我又要重申我同人傾偈好屎
你有冇再fit咗呀?好想睇下你而家嘅訓練成果

Beckett replied at 24-1-2023 00:41
你個動圖調轉左喎,明明條拉 ...

點呀,生活順利嘛??
遇到問題有無調整EQ,讓自己進步
差不多我要準備定d新衫仔了,不過就無咁快到,為條拉鏈諗盡心思
來個抱抱先,給生活加力
Post time 4 day(s) ago | Show all posts
Havertz replied at 30-1-2023 16:53
客氣啦..唔能夠講係建議呀,因為我唔專業架,當大家討論下啦..

如果增肌,我諗最直接應該係去做gym:54bd ...

Hey Havertz,

Some good advice. And congrats on the HP!

If you want some more advice, or to talk about this more, we can discuss this in person at a future party
Post time 18-1-2023 20:48:28 | Show all posts
Havertz replied at 18-1-2023 19:22
我諗Sunman兄係講緊你係你的動後感回覆讚佢好有文彩 XD

Hi  Haverty 多謝你的暖意,大家都是有善交流,Belle 的文筆看完會有一種舒服的感覺。

現在氣温返覆不定小心着凉,我都有件baleno外套這個價格都靠得往。

下次我會做好啲
Post time The day before yesterday 10:07 | Show all posts
雲信 replied at 7-2-2023 06:03
咁你要再了解我多啲啦
我都係做社畜咁啦,最近見到勁多人去旅行超羨慕

講起旅行,我應該有7年無去過⋯

我操腳其實針對操pat多啲。
Leg press, Bulgarian split squat, deadlift, hip thrust,
跟住做下機:leg curl, hip abduction
同埋有時會用cable做下
Post time 7-1-2023 08:59:07 | Show all posts
stevebs replied at 7-1-2023 00:00
有朋友試過有用
有朋友話無人
我估人夾人

Hi stevebs 同意中西藥都係人夾人,我試過睇朋友睇開西醫佢地食幾次藥就好,我食完都末好
跟著去第二間睇食幾次就好,但係佢地去我個間睇都係唔得

人興人相處就話要人夾人,連藥物都要人夾人
Post time 1-2-2023 15:56:54 | Show all posts
Belle replied at 1-2-2023 11:44
無聊喺度 如果我係男人有J 可能都會成日扯旗  
都唔怪得男人表現出嚟係咸濕d

真係會成日扯旗架 諗諗下扯又會 睇睇下野都會 唔係點解男仔咁鐘意插袋

平時訓訓下半夜醒一醒或起身痾尿 都扯到硬一硬

成日要禁條JJ禁到勁低先痾到尿
Post time 26-1-2023 13:20:01 | Show all posts
James replied at 26-1-2023 12:24
中文文筆唔好,就更加要寫多啲,想學好廣東話,唔係應該多講多寫咩?
響呢度,多多籍口,係行唔通既,

Hello James, you are right, if you want to improve, you need to practice more

,  Men should not give so many excuses. Advice noted
Post time 6-1-2023 19:35:35 | Show all posts
chester replied at 6-1-2023 16:15
中招後既後遺症有時都幾長手尾, 記住好好咁調理返好個身子。
我本人中招後就弱左好多, 一凍親就病好耐先 ...

Hi Chester 唔知中醫有無用,中藥雖然見效比較慢但我覺得有效的中藥可以修補體內的各器官。

新一年祝你:新年快樂,身體健康
kinder replied at 1-2-2023 18:36
緊係有啦 唔同情況都有試過 焗住單手插袋
如果你見到男仔朋友咁樣你會點haha

幻想最尷尬係企喺度present 所有同事/觀眾望住你...
我又真係冇留意插唔插袋,只係覺得可能係習慣?
下次見到男仔fd插袋等我質問下佢:你扯旗牙?放手!
Post time 3 day(s) ago | Show all posts
Daryl replied at 4-2-2023 21:31
點呀,生活順利嘛??
遇到問題有無調整EQ,讓自己進步
差不多我要準備定d新衫仔了,不過就無咁快到 ...

躺平耍廢ing我啲EQ應該只會令矛盾升級,火上加油,因為最近又來多鑊
年少氣盛呀(一定係少除非唔係)
唔止要抱,打個車輪先
Post time 3 day(s) ago | Show all posts
Belle replied at 2-2-2023 14:34
我都想體驗下... 係咪角度 深度 力度都應該要好講究...

諗到要成日郁個大腿肌肉又好攰

攰架! 所以有操腳嘅男士我係份外欣賞的

有假狗襯底底架!
我睇過幾間都唔啱咋! 我想買黎玩架~~
有人話想同我玩架但唔肯定佢有無偷獻菊花比咗人了

Virginia replied at 1-2-2023 16:55
係啦,例如對我黎講咁啦

恭喜發財!!(會唔會太遲呀我?)

未過十五唔會遲呀!
近日見到多人回歸好熱鬧呀,Virginia,Top,隊長同Bass都係我在壇內Post睇過的人物,依家有種睇到偶像復出的感覺。(唔⋯可能跨張左,但貼切)

Add post (2-2-2023 17:21):
數漏雲信,罪過罪過!

Add post (2-2-2023 17:40):
加埋小姚
Pasta replied at 2-2-2023 01:29
有啲豆漿用有激素嘅黃豆做 要小心揀
好似飲奶好過

你講「好似」就啱勒,
連十幾廿年前既「鏗鏘集」都已經識得講,
牛奶係一大致敏源,如果可以戒絕牛奶同埋小麥制品(牽連甚廣,唔容易)三個月,就可以感受好多敏感症狀消失。

Post time 18-1-2023 15:43:22 | Show all posts
Rumba replied at 17-1-2023 16:28
Hi Havertz, 多謝你參與討論。
你做得很好,有很大的決心和行動力。人很多時都會比自己太多的顧慮而錯過 ...

無錯呀,經常都聽到既金句“機會係留俾有準備既人”,現在機會就係我地面前,就要睇下我地既準備夠唔夠啦!大家加油!
Post time 26-1-2023 12:24:31 | Show all posts
concu replied at 26-1-2023 11:13
大家好, 我系 concu, 對唔住 唔好意思 我嘅文筆唔係好好 請允許我用英文寫

This is my  ...

中文文筆唔好,就更加要寫多啲,想學好廣東話,唔係應該多講多寫咩?
響呢度,多多籍口,係行唔通既,

歡迎你對我地既活動有興趣。
Post time 8-1-2023 00:27:53 | Show all posts
Havertz replied at 7-1-2023 23:21
Hi Sunman
我都有類似經歷,有次試過咳咗2、3個月都唔好,試過幾隻飲咳藥水完全無效,跟住試下去睇中醫, ...

一直覺得西藥殺敵八百自損一千,好傷身,有得揀我都會揀中藥,俾身體慢慢復原

口罩...長期戴住其實對身體未必係好事
Max replied at 2-2-2023 08:05
試過揸車長途車無端端念起同前度啲拍拍拍,咁就硬咗老婆留意到我個到好大包,問我係咪好急要唔要停一邊解 ...

笑咗 我已經冇乜同ex做愛嘅畫面出現
可能唔係真愛

坐喺你隔離位又咁留意你褲浪咁搞笑
offer 叫你暫停解決下仲搞笑 lol
Post time 27-1-2023 16:41:36 | Show all posts
kinder replied at 27-1-2023 15:43
新年快樂咁多位 岩岩改完名冇耐 重新投入
年初一開始日日食糕 食到當日加加埋埋都清咗十幾底
諗住當 ...

新年快樂~今年我錯過咗食唔到年糕

好在新年假後,呢幾日返工都冇咩嘢做,可以比自己抖多陣

希望大家都有玩夠抖夠叉夠電
Post time 19-1-2023 13:17:51 | Show all posts
poker replied at 17-1-2023 13:21

試左起碼有一個機會,唔試就一定無機會嘛~
所以我認同你阿, 試左先,況且呢度會長佢地好nice, 一定會鼓勵到你發奮做好D自己
Post time 30-1-2023 06:47:51 | Show all posts
gentle replied at 30-1-2023 02:26
同意自信真係好重要,
有冇自信心會好影響一個人發出黎嘅氣埸,
不過自信心同自知之明都要互相平衡, 如 ...

同意,自信若沒有事實支持,等同幻想。
假如仲要逼人認同,問題可大。
例如:胖虎逼人要聽同要讚佢歌藝,否則就打鑊甘......

Post time 7-1-2023 10:42:26 | Show all posts
sunman replied at 6-1-2023 19:35
Hi Chester 唔知中醫有無用,中藥雖然見效比較慢但我覺得有效的中藥可以修補體內的各器官。

新一年祝你 ...

Hi sunman,
同意你建議比Chester 去看中醫,因為西藥太多副作用,
我advice 比Chester 嘅洋蔥素同綠茶素都系中醫介紹比我°
Post time 1-1-2023 08:37:47 | Show all posts
大家新年快樂!
新一年身體健康!心想事成!
Post time 1-1-2023 11:51:47 | Show all posts
2023公園開幕啦!
祝大家新年快樂,身體健康!
Happy new year!
Post time 1-1-2023 14:06:46 | Show all posts
Helen replied at 1-1-2023 11:51
2023公園開幕啦!
祝大家新年快樂,身體健康!
Happy new year!

新一年,新開始。
Post time 1-1-2023 15:34:27 | Show all posts
Happy new year!!! Everyone!!
Wish everybody has a great year and great sex
Post time 1-1-2023 15:56:30 | Show all posts
新年快樂身體健康各位
Post time 1-1-2023 21:09:30 | Show all posts
Mustard replied at 1-1-2023 15:34
Happy new year!!! Everyone!!
Wish everybody has a great year and great sex

隊長,新年快樂
Post time 1-1-2023 21:53:06 | Show all posts
新年快樂 !

Looking forward to an amazing 2023 with you all.
Post time 2-1-2023 00:10:13 | Show all posts
大家新年快樂啊

希望大家新一年更加fit更加靚仔靚女,日常生活同床上都出入平安,龍精虎猛

2023年都要多多指教
Post time 2-1-2023 01:29:44 | Show all posts
新年快樂,新年進步。
最近留意到動漫「藍色監獄」,好勵志!
祝每位都可以進步神速。
Post time 2-1-2023 06:26:47 | Show all posts
2023年 新一年新開始,祝大家身體健康。
帶口罩的日子盡快完結,玩得暢快
Post time 2-1-2023 11:23:59 | Show all posts
祝大佬和各位新年進步,身體健康
Post time 2-1-2023 19:40:23 | Show all posts
新年快樂

祝大家新一年個個都會靚爆鏡
Post time 2-1-2023 23:10:03 | Show all posts
新年快樂
大家有冇咩新年願望

Covid呢幾年嚟都冇乜做到運動
我就希望今年可以操fit 番個身型
Post time 3-1-2023 10:50:55 | Show all posts

新年快樂呀大家!
祝各位黎緊呢年身體健康, 性福滿滿
Post time 3-1-2023 10:51:23 | Show all posts
Happy New Year
祝大家新一年有個全新景象,新年進步
Post time 3-1-2023 15:27:52 | Show all posts
Note: The author has been banned or deleted.
Post time 3-1-2023 21:21:08 | Show all posts
Pepsi replied at 1-1-2023 21:09
隊長,新年快樂

Happy 2023 Pepsi !!! Are you planning anything to surprise us?
We are same old same old. Hope to see you again
Post time 3-1-2023 22:17:41 | Show all posts
Happy New Year, bro and sis
Nice to join this club in 2023
Fascinating for the threads and chat here
Looking forward to join you guys soon
Post time 3-1-2023 23:00:36 | Show all posts
新年快樂
希望大家今年有新既目標 可以達成
上年未完成到或者後侮既事,今年可以做到
繼續enjoy life
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

9-2-2023 08:18 GMT+8 , Processed in 0.243568 second(s), 27 queries .