Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

More

Author: Chris
Collapse the left

三位DJ 班同學的節目

[Copy link]
Post time 5-4-2013 00:51:33 | Show all posts
終於有時間聽了...
其實我一點也不覺得嬲...雖然很負面及與事實不符, 但也當是宣傳吧~
有心, 有好奇心的人, 相信也會自己來八卦, 來求證的....
反而, 我又再一次覺得會內參加者質素很高呢~ 那些低俗, 粗鄙的說話也不會出在我們口中的~
會長, 會員們, 不要勞氣, 加油!
Post time 5-4-2013 11:14:16 | Show all posts
只能慨嘆一句, 科技帶來方便, 不過就令到d人, 以為把口識發出聲音, 就可以開咪.
(我唔會話 "把口識講野" , 因為佢地同 "識講野" 仲差好遠)
想講的大家都講過了.
不過亦使我地明白到 先入為主的可怕, 佢地只會 get 到 佢想 get 既野.
真係唔明白, 點解聽到話 排隊沖涼, 都會有咁大反應.

所以我地仍須努力, 今日佢地會講佢地會上網識人, 搵SP (因為覺得 in ) , 有朝一日就會講, 我去咗 sex party , 真係好正架.
燕雀安知鴻鵠之志
會長大人 任重而道遠
 Author| Post time 6-4-2013 04:06:33 | Show all posts
原帖由 Ali 於 4-4-2013 21:36 發表
其實佢地講geh野冇錯..但係加sai di 負面geh 情緒入去就唔好... 係Gum講自己被邀請入會..this club doesn't need people like them... And our male members r not 高矮肥瘦loh... They're all ichiban:):) and nice ...

Ali ,tkz for your support.
 Author| Post time 6-4-2013 04:15:04 | Show all posts
原帖由 Hitomi 於 5-4-2013 01:06 發表
終於有時間聽了...
其實我一點也不覺得嬲...雖然很負面及與事實不符, 但也當是宣傳吧~
有心, 有好奇心的人, 相信也會自己來八卦, 來求證的....
反而, 我又再一次覺得會內參加者質素很高呢~ 那些低俗, 粗鄙的說話也不 ...

我又不敢期望這樣的節目會為我們帶來多少人,最重要是有質素的人,

調番轉,佢地響第三集無恥地,多謝人放左佢地既訪問上論壇,令到佢地[過千],幫左佢地宣傳呢。
 Author| Post time 6-4-2013 04:43:54 | Show all posts
原帖由 熊叔叔 於 5-4-2013 11:29 發表
所以我地仍須努力, 今日佢地會講佢地會上網識人, 搵SP (因為覺得 in ) , 有朝一日就會講, 我去咗 sex party , 真係好正架..

這也是我想要的和深深期待出現的年代。
 Author| Post time 6-4-2013 05:03:26 | Show all posts
原帖由 Luna 於 5-4-2013 22:26 發表
我只係睇咗1part,實在睇唔到落去,見到佢哋3個都冇胃口。

講埋啲嘢又核凸,身為女人學人講試鐘,唔通佢哋覺得同新男友make love係俾人試緊鐘呀?

其實大家都唔使為咗呢3個女人講嘅嘢而動氣,為兩餐發up瘋,悲哀!:1b38f ...

佢地無錢收的,純係為左出鏡,咁既質素,點好意思問人要錢?
Post time 6-4-2013 11:42:49 | Show all posts
原帖由 Chris 於 6-4-2013 04:15 發表

我又不敢期望這樣的節目會為我們帶來多少人,最重要是有質素的人,

調番轉,佢地響第三集無恥地,多謝人放左佢地既訪問上論壇,令到佢地[過千],幫左佢地宣傳呢。 ...

我琴日都特登去聽下佢地第三集有乜跟進,聽到如此無恥之言,立即熄機了 :@
 Author| Post time 7-4-2013 00:43:26 | Show all posts
原帖由 寶玉 於 6-4-2013 11:55 發表

其實佢地有意無意間醜化左個會、會長同會員只係為左搏出名,(亦有可能基於佢地對個會未完全認知而作出錯誤判斷)

但作為朋友(可能佢地當你傻仔),如果要咁樣擺你上枱而令自己出名,真係可以係咁先。

作為參加呢個會既會員,應 ...

謝謝寶玉支持。
 Author| Post time 7-4-2013 00:45:12 | Show all posts
原帖由 熊叔叔 於 6-4-2013 11:57 發表

我琴日都特登去聽下佢地第三集有乜跟進,聽到如此無恥之言,立即熄機了 :@

老熊,你真有心,

總之就大開眼界吧。
Post time 7-4-2013 11:50:04 | Show all posts
睇到呢度,相信就算那幾位所謂主持點樣如實報導S&B,結果都會係用番佢地嘅所謂風格同價值觀去惡意批評-[高矮肥瘦]、[試鐘]、[Desperate]、[夠無恥]等字眼一樣會出現……

什麼論壇過千支持,亦好貫澈佢地厚顏無恥嘅人格!
Post time 7-4-2013 13:54:25 | Show all posts
今次佢地嘗倒甜頭, 未來佢地一定會貫徹始終, 繼續周圍起火頭, 吸引人去批評佢地,  提高佢地既知名度, 都係果句, 用呢個方法只係一時三刻, 好快會
無以為繼...
Post time 7-4-2013 21:19:22 | Show all posts
原帖由 Chris 於 6-4-2013 04:15 發表

調番轉,佢地響第三集無恥地,多謝人放左佢地既訪問上論壇,令到佢地[過千],幫左佢地宣傳呢。 ...

我也有留意你放左段片係呢度後,點擊率即日過千,當時沒有向你反影,此片始終有損會長/S&B形象,不適宜外人或考慮參加嘅人觀看,建議將此帖移到高級會員區。
 Author| Post time 9-6-2013 20:26:38 | Show all posts
原帖由 Nike 於 7-4-2013 03:07 發表
真係知人口面不知心
等會長你仲當佢地係朋友乜都講比佢地聽
轉過頭反轉豬肚就係屎 跟本就係自己無料 做節目無話題 想借助踏低別人抬高自己 ...

呢類人唔少,尤其是在利益當前就會現形,做好自己就夠,切勿大驚少怪。
 Author| Post time 9-6-2013 20:28:40 | Show all posts
原帖由 Tony 於 7-4-2013 14:09 發表
今次佢地嘗倒甜頭, 未來佢地一定會貫徹始終, 繼續周圍起火頭, 吸引人去批評佢地,  提高佢地既知名度, 都係果句, 用呢個方法只係一時三刻, 好快會無以為繼... ...

響我地個DJ班群組入面,背後鄙視佢地三個既人好多,表面上,佢地都靜左好多了,果個節目就更加唔敢提,都幾無味道。
 Author| Post time 9-6-2013 20:35:28 | Show all posts
原帖由 Erica 於 7-4-2013 21:34 發表

我也有留意你放左段片係呢度後,點擊率即日過千,當時沒有向你反影,此片始終有損會長/S&B形象,不適宜外人或考慮參加嘅人觀看,建議將此帖移到高級會員區。 ...

我又唔覺得需要咁樣,正如森美個[公子會]講到咁負面,我都照貼出黎,我都想參予和未參予既人時刻驚惕自己,提醒自己,別人怎樣看我們不緊要,我們始終是小眾,是弱勢社群,

要大部份人去認同,還有非常長的路,做好自己,做一個對人有貢獻、愛護環境、有公德心,包容懂互相尊重的人,縱使是[安性族],總會有被認同的一天。
 Author| Post time 9-6-2013 20:36:51 | Show all posts
原帖由 orange 於 9-6-2013 01:18 發表
聽完兩段節目及閱讀了以上各人的感受,我都覺得這三位DJ 亂講一通,更悲慘的是此節目的編導和監制,無做嘢,任得3條女亂講,總之令收視上升,交袋到比佢佬板就算,人哋即 S&B 死人lum 樓都唔理,算是甚麽世界。香港傳媒業有這些從業 ...

謝謝您的支持和鼓勵,共勉之。
Post time 21-6-2013 15:00:35 | Show all posts
會長, 這就是小社會的縮影, 知道會長的心願是將S&B「發揚光大」, 不是潑冷水, 但現在的安好正因為我們的規模仍可控制, 我一直覺得我們就在「Fight Club」, 當有一天這個會大到某個地步的時侯, 像這三個人的人將會是會中的會員之餘, 在外仍然可以抵毀, 一邊在會內「安份守己」, 另一邊箱在外面破壞規舉~~

不過真的一直都很佩服會長坦蕩人生的作風, 因為有你的勇敢, 香港才有S&B!
Post time 21-6-2013 15:04:40 | Show all posts
補充, 我們不需要社會及大眾認同, 因為我們只需要召集更多志同道合的人聚集在一起已足夠!
 Author| Post time 12-8-2013 06:23:28 | Show all posts
原帖由 boyson 於 21-6-2013 15:03 發表
會長, 這就是小社會的縮影, 知道會長的心願是將S&B「發揚光大」, 不是潑冷水, 但現在的安好正因為我們的規模仍可控制, 我一直覺得我們就在「Fight Club」, 當有一天這個會大到某個地步的時侯, 像這三個人的人將會是 ...

我不覺得你撥冷水,你所說的,我也知道,我有兩個個想法,第一個是讓多些人知道香港有S&B的存在,讓人知道除了一般的途徑之外,還會有其他選擇;第二,是能夠造就這個safe sex party文化,提供方法和鼓勵更多有心人去舉辦活動。

我又怎會不知道有多困難和遙遠,但總要有人去行出第一步,有人去試,才有成功的機會,祝我好運吧。
 Author| Post time 12-8-2013 06:32:37 | Show all posts
原帖由 小林誠 於 12-8-2013 01:51 發表
......我仲未有機會參與s&b嘅活動,唔知佢哋講嘅有幾多成係真嘅,佢哋話認識你,同你到底有幾熟,並無提及。但佢哋大部分都係用耳朵做眼,聽咗就當係親身經歷,而且我覺得佢哋真係唔識尊重人,一啲素質都無。 ...

真實與否,有待你自己發掘,我看到的是出賣和利用。
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

28-3-2024 22:37 GMT+8 , Processed in 0.091683 second(s), 15 queries .