Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

More

1234Next
Return to list New
View: 11654|Reply: 69
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

三位DJ 班同學的節目

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 2-4-2013 21:02:35 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
話說我在2012年報讀了某網台的DJ訓練班,沒學到了什麼,卻認識了十多位同學,成為了朋友,其中有些人得到了定期做節目的機會,
雖然都是沒薪酬的義工,但也是不錯的練習機會

於3月28號晚Myradio網台晚上節目<三個女人蜜蜜針> ep2 的半個小時的節目裡,大部份時間提及了我和S&B,

事前完全沒有通知,亦無正面向我要求提供正確資料。

便出現了這個節目,我前晚聽了重播,心裡好難受,三位主持(右起:Sally、Jasmine、Koey),
雖說是朋友,當中甚至有一位是交了表格並面試過說要參加的,但竟然利用了所見所聞再加幻想去胡亂堆砌做節目,
大家資深的參加者和會員,請保持平靜的心情去聽這兩段片,聽到和事實有出入的,想發表感受的,請留言,但要注意態度,不能失了身份和風度。
新加入或未加入的,也請多了解會網上的資訊,用客觀的眼光去判斷真偽。

原本是定了4/4號晚會跟她們做訪問,但因為我聽了重播後,強烈表示我的不滿,訪問也被對方取消了,

要逐點反駁的平反機會也沒有了,我只好在自己的地方發表。

Part.1 http://www.youtube.com/watch?v=zUuhMi9fJWE&

Part.2  http://www.youtube.com/watch?v=Ac12SK_9-F8&

我也有在DJ班的群組內反映我的底線:嘲弄我、批評我,我可以當無事,但S&B甚至會內參加者,是不能被醜化和侵犯的。

Recommend
Post time 24-7-2018 20:31:20 | Show the author posts only
雖然事情過左咁耐,但容許在下少少評論。
站在朋友立場,三個女人公開用批判性言語對會長呢個朋友架睇法,有背後冷箭既感覺,唔接受唔緊要,但唔好侮辱,對陌生人都應該咁,更何況是朋友。
站在觀眾既立場,三位女士既言談思維,我相信并非聖女貞德吧,相信私底下亦不平凡,但為何要擺出自命清高的貞潔德行,雖然本人未係參加者,但就算係參加左,都只係忠於自己既需要,何必虛偽。
毫無質素的節目,毫無宏觀既主持,毫無同理心架理據,不聽也擺。
以上純粹個人意見,如有冒犯,請見諒
Recommend
 Author| Post time 29-12-2017 11:32:41 | Show the author posts only
SanJi replied at 27-12-2017 18:13
一路聽, 一路忍住心中的一點點怒火!
呢三條女真係完全係斷章取義既佼佼者
Chris, 佢地真係你朋友嗎? 佢地 ...

只要有提及S&B的,無論正反,我都會放上來,給大家品評,熟是熟非,參加過的人是最清楚。

三位主持人都曾經是我同期DJ班同學,當然現在什麼也不是了。

當中的chole有面過試,但從來未出席過活動,而所講的是跟據我講過的加上自己堆砌出來的形容,聽完也覺得好笑。
Recommend
Post time 5-2-2018 14:52:57 | Show the author posts only
雖然本人並未入會, 但看此三位女士拿會長部分人資料作炒作用途, 雖然時間過了很久, 本人聽完, 都只是一笑置之. 聽不出有公信力, 不會影響真心有意入會嘅人士. 相信會長都已經放下來.
Recommend
Post time 27-12-2017 18:13:12 | Show the author posts only
一路聽, 一路忍住心中的一點點怒火!
呢三條女真係完全係斷章取義既佼佼者
Chris, 佢地真係你朋友嗎? 佢地言談之間完全感覺唔到一點朋友之情, 反之只有出賣之意!
Recommend
Post time 28-12-2017 21:17:01 | Show the author posts only
會保持客觀態度繼續接觸你哋,都唔好為呢啲人咁生氣,佢哋咁做媒體只會做衰自己個名。
Recommend
Post time 30-11-2015 23:34:40 | Show the author posts only
I just hope everybody feels empowered after having good sex, and that shouldn't be a shame :/
8Floor
 Author| Post time 2-4-2013 22:16:05 | Show the author posts only

口生在別人臉上,控制不了,我們知道自己做什麼就可以。
9Floor
Post time 2-4-2013 22:18:17 | Show the author posts only
如果佢地只係發表佢地本人既意見,我覺得無野
佢地只係三個講到自已好清高既偽女人

但係佢地亂咁講,無中生有,貶低其他人,
以踐踏他人作樂

真係好難冷靜
怒火中燒!!!!
10Floor
 Author| Post time 2-4-2013 22:29:18 | Show the author posts only
原帖由 Auntie 於 2-4-2013 22 發表
如果佢地只係發表佢地本人既意見,我覺得無野
佢地只係三個講到自已好清高既偽女人

但係佢地亂咁講,無中生有,貶低其他人,
以踐踏他人作樂

真係好難冷靜
怒火中燒!!!! ...

尤其是打著認識我,幫我宣傳的旗號,實質是踐踏我和S&B,抬高自己的做法,尤為卑鄙。
11Floor
Post time 2-4-2013 23:44:47 | Show the author posts only
無聊!無恥!

一句到尾,賣友求榮也太誇獎這班大事做不了,小事卻化大的極品!

會長就當上了一課吧!大大力支持你! 這班小混混阻不了你和S&B的!
12Floor
Post time 2-4-2013 23:45:20 | Show the author posts only
我第一個反應都係好慶同好想爆,睇埋個"護士"個反應卑視樣,重慶!

老實講,如果比我聽呢個節目在先,我都唔會入會!
內容不盡不實,的確人言可畏,會長,你出黎行,真係一步一驚心!

重話其中一個遞左表!
13Floor
 Author| Post time 3-4-2013 00:35:48 | Show the author posts only
原帖由 Dino 於 2-4-2013 23:59 發表
無聊!無恥!

一句到尾,賣友求榮也太誇獎這班大事做不了,小事卻化大的極品!

會長就當上了一課吧!大大力支持你! 這班小混混阻不了你和S&B的!

當然阻不了,以過去的風浪來相比,這只是小意思,可嘆的只是為了這些爛節目,犧牲了友誼也算了,出賣了人格才不值得。
14Floor
 Author| Post time 3-4-2013 00:45:51 | Show the author posts only
原帖由 Toby 於 3-4-2013 00:00 發表
我第一個反應都係好慶同好想爆,睇埋個"護士"個反應卑視樣,重慶!

內容不盡不實,的確人言可畏,會長,你出黎行,真係一步一驚心!

重話其中一個遞左表! ...

我對人一向坦誠,實話實說,尤其在會外,能說的都是真,

雖然呢次我當人朋友,人地當我福祿壽,但我不會因為這小事改變我的待人方式,

也正好以這事件過濾這類人,好事,好事。

我不相信其中一位參加者說是她同事參加了才知道某些細節,原因係乜,自已猜一猜吧。
15Floor
 Author| Post time 3-4-2013 01:17:55 | Show the author posts only
原帖由 Sumi 於 3-4-2013 01:09 發表
哇!我睇左一半已經眼火爆!呢三條xx。。。。。我真係呢。。。。。差啲連電話掉爆!我覺得會長好慘丫。。。。根本擺明落你面,係我心入面,會長吾係一件可以任意踐踏既物件,佢地睇吾到會長幾咁艱辛地為會付出,佢日常需要既時間比 ...

其實批評可以,唔接受更可以,但不要做假,這才是令人氣結。

落我面有乜所謂,企得出黎就預左要受,

但不能用[高矮肥瘦]、[試鐘]、[Desperate]、[夠無恥]....等不尊重言詞去形容參加者,太過份了。
16Floor
Post time 3-4-2013 01:34:37 | Show the author posts only
佢地3個斷章取義,資料錯漏百出,將驗身,玩法,活動性質,會規同會長本人都妖魔化,說話前後矛盾,實在太過份:@

不過樂觀D去睇,會長, 當開始有人惡意中傷你同個會, 抽S&B水,就証明個會知名度有番咁上下, 有談論既價值。支持會長。
:00010
17Floor
 Author| Post time 3-4-2013 01:45:53 | Show the author posts only
原帖由 Tony 於 3-4-2013 01:49 發表
佢地3個斷章取義,資料錯漏百出,將驗身,玩法,活動性質,會規同會長本人都妖魔化,說話前後矛盾,實在太過份:@

不過樂觀D去睇,會長, 當開始有人惡意中傷你同個會, 抽S&B水,就証明個會知名度有番咁上下, 有談論既價值。支持會長。: ...

我都係咁睇,未來會有更多這類挑戰,今次是個預習,出了書後,可能更多(也希望更多),玉不琢不成器,要做就一種文化,不是一朝一夕的事。
18Floor
Post time 3-4-2013 10:56:35 | Show the author posts only
原帖由 Chris 於 3-4-2013 02:00 發表

我都係咁睇,未來會有更多這類挑戰,今次是個預習,出了書後,可能更多(也希望更多),玉不琢不成器,要做就一種文化,不是一朝一夕的事。

can't agree more....會長做人對人尤如赤腳,喺S&B呢條道路上,呢幾粒只係乾旱了的牛糞 - 沒養分,唔小心踩上了,輕輕一腳就可以踢開...有了經驗,下次離遠處見到也可以將其忽視....相信來緊嘅可能係更多更難嘅路障和陷阱呢!

要做就一種文化,不是一朝一夕的事 - 一直在路上支持!
19Floor
Post time 3-4-2013 12:44:39 | Show the author posts only
尋晚我即管聽埋佢地第一集既節目…………

其實,佢地三個都係都不是那些清高女子,
說話俗不可耐…………對其他人既基本尊重都未有……

虛偽到呢………………

都係個句啦:尊重別人=尊重自己
20Floor
Post time 3-4-2013 16:19:07 | Show the author posts only
原帖由
Toby

於 3-4-2013 00:00 發表

如果S&B係佢地講到咁污穢, 會規只係會長

滿足自己既話, 我都唔會參加..

我再聽番一次, 發覺佢地都好矛盾, 又唔信動後感(言語間感覺到), 又話咁多人都係咁寫(應該可信), 即係點呢?

咪以為用呢種方法(踩人), 加埋d一知半解既意見, 可以達到目的(增加知名度), 唔work架...
21Floor
 Author| Post time 3-4-2013 17:15:20 | Show the author posts only
原帖由 Sumi 於 3-4-2013 08:28 發表
嘻嘻!日本有AV文化,香港有S&B文化都吾錯丫!勁丫!預祝成功!

日本AV文化係有龐大既人力物力去推動,加上有巨額利益支持,制造好多既就業機會,加上本土文化對裸體既認同,

而香港Safe sex Party,暫時只有我一個人去推動,

所以我都想有多些有志者加入開創不同既Safe Sex Party會,咁呢個文化至會成氣候,憑我一人之力,妳諗下就會知道有幾咁難。
22Floor
 Author| Post time 3-4-2013 17:54:34 | Show the author posts only
原帖由 Dora 於 3-4-2013 10:29 發表
心痛會長和s&b被抹黑
但會長和會中各人(包括我自己)都是君子

小人之話不必上心

只是為三位女士感到惋惜
她們不尊重的不只是他人,還有自己
未能誠實坦然的面對自己,可悲 ...

[勇敢面對自己所需]又有多少人做到?還要公開面對其他不相關的人,所以對於勇敢出櫃既男女,我係尊敬的。
23Floor
 Author| Post time 3-4-2013 17:57:30 | Show the author posts only
原帖由 Dino 於 3-4-2013 11:11 發表

can't agree more....會長做人對人尤如赤腳,喺S&B呢條道路上,呢幾粒只係乾旱了的牛糞 - 沒養分,唔小心踩上了,輕輕一腳就可以踢開...有了經驗,下次離遠處見到也可以將其忽視....相信來緊嘅可能係更多更難嘅路障和陷阱呢!

要做 ...

多謝支持,大家都努力!
24Floor
 Author| Post time 3-4-2013 18:02:14 | Show the author posts only
原帖由 Auntie 於 3-4-2013 12:59 發表
尋晚我即管聽埋佢地第一集既節目…………

其實,佢地三個都係都不是那些清高女子,
說話俗不可耐…………對其他人既基本尊重都未有……

虛偽到呢………………

都係個句啦:尊重別人=尊重自己 ...

今次佢地都受到教訓,響我地個DJ群組,到目前為止,無晒聲,無晒影,

因為普遍都唔支持佢地既做法,為求節目[爆],不擇手段,沒有人認同她們。
25Floor
Post time 3-4-2013 18:06:18 | Show the author posts only
我只係覺得好好笑。

夏虫不可喻冰。

其實佢地講GE唔係錯,而係佢地對我地/對你 GE睇法真係咁。

照單全收,消化過後再回應先係上策,

你GE強烈不滿令你少了一個機會表達正確資訊。

忍辱負重呀。。。上到場先有聲出GA MA。就算要呃都要呃到個機會番來~

事後你要發洩你要呻可以搵我,唔玩都聽你講。

我都做過眾矢之的,所以我明你感受,辛苦了。
26Floor
 Author| Post time 3-4-2013 18:21:51 | Show the author posts only
原帖由 Tony 於 3-4-2013 16:34 發表

如果S&B係佢地講到咁污穢, 會規只係會長
滿足自己既話, 我都唔會參加..

我再聽番一次, 發覺佢地都好矛盾, 又唔信動後感(言語間感覺到), 又話咁多人都係咁寫(應該可信), 即係點呢?

咪以為用呢種方法(踩人), 加 ...

都唔駛花時間去拆解佢地既言語架構,矛盾位太多,例如,比左錢,又點叫做[試鐘],[試鐘]完,又點會有錢收?相重矛盾。
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

19-4-2024 13:09 GMT+8 , Processed in 0.100894 second(s), 22 queries .