Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
12Next
Return to list New
View: 740|Reply: 25
Collapse the left

醉酒二、三事(三)

[Copy link]
Post time 8-4-2013 11:03:15 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

某夜大約兩點,收到一女參加者來電,她是會內的一個高佻柔美的嬌嬌女,是經會員介紹,經過一輪工夫後,來過幾次活動,

電話中的她,哭喪著的聲音嚇了我一跳:「Chris~Chris~妳響邊啊?你快D黎帶我走…」聽得出是醉了,
不是真的被挾持的那種,猜想是被男士賴著不讓她離開,甚至被隊酒(勸酒)那時我在街外,正要回家途中,
試著安撫她情緒和了解她的情況,
Chris~佢地衰人黎嫁!你響邊呀?唔比我走…」…
「妳係咪同朋友一齊?做乜飲咁多?係咪有事唔開心?」…
Chris你響邊啊?快d過黎喇,帶我走…」…
「妳響邊度?有無朋友照顧妳?」
「我響阿士厘道道XX中心Xxx,妳快d過黎呀…」
我心中嘀咕,真要過去嗎?說實在,當天全日也在外跑,累得很,打算回家早點休息,
加上聽上去似是酒後胡言亂語,發酒瘋那類,問題不大,
但上次的那位b女士的情況,讓我覺得我應該出去,也許她真的被人困住,
雖未至於可以做些什麼,總算可以照顧一下,就算到時用不上我,也叫做得個安心,
如果真的因為我沒有出去而出了事,那不是一句"sorry",可以補償得來。

還未來得及換衫,電話又來催促了,匆匆趕著出門去解救這嬌嬌女。
今次可幸她能說出所在地,相比上次翻轉整個銅鑼灣去尋找B女,真的輕鬆得太多了。

去到了酒吧門外,打電話給她,接聽變成了是另一位語調清醒的女子,相信嬌嬌女已經不醒人事了,
該女子(稱為A女)出來門口相迎,尾隨一位矮小滿身酒氣的TB(稱為T女)神態不甚友善的,
走過呼喝住拍我手臂:「咩野呀?你邊位呀?」
「我係Cindy(化名)朋友,佢打比我叫我黎接佢走,妳係邊位?」
A女知道T女有點失態,隔開T女,問我:「妳係Cindy邊位朋友?妳識左佢好耐?」
「我係Chris,Cindy打左幾次比我叫我黎接佢走」(我也不想回答她我認識了Cindy多久)
「你係咪就係佢同學介紹你識佢果位?」(似乎Cindy有向她提過我)
「我估都應該係…」(介紹Cindy加入的那位男會員也曾向我提過他們過去的認識情況)
A女若有所悟:「啊,原來係你…」我有點不詳預感,
A女向著T女「啊,無事,無事」
轉頭向我:「佢(Cindy)響房,醉得好緊要」我跟住佢向VIP房行去,
入到房,有十數人,並不如我想像,因為清一色是女人,只是當中夾雜住幾位中性打扮的女孩,
她們射向我的目光感覺怪異,比對全間房都係男士要來得不自在,
門口左邊梳化斜斜躺著的便是Cindy了,我彎身輕拍她臉:「喂喂,我係Chris呀, 我黎左勒,妳見點,做乜飲咁多呀?」
她兩眼睜開,也不知是認得還是不認得我,彈起身,一把便把我連拉帶推出門外,扯著我衣領,
帶點揭斯底里的哭叫:「Chris正一仆街,佢唔比我同女仔玩,要我同男仔玩,佢正仆街,要我幫佢同男仔玩,唔比我同女仔玩…」

我有點不相信自己的耳朵,她罵的那個Chris是我嗎?....
平日她對我的尊重和信服去了哪裡?

每次活動除了個別特別要求,例如一女要求對多男之類,男女也會控制在1.5 : 1之內,
男士不能多出此比例(偶有女士還比男士多的情況出現)
Cindy 最初參予的時候性取向是偏向女性,加入S&B是希望學習去享受和男士歡愉的感受,期間也出席過數次活動,

我從來也沒有要求參予的女士一定要和男士玩樂,一切也是各自的意願,
而情況特別如Cindy,我更會在和男士獨立簡報(稱為「細briefing)時提點眾男士要加倍細心溫柔,不要把她嚇怕了。
而對上一次活動,男士剛達到1.5的緊張比例,怎料到Cindy見獵心起,嚷著要和某女士玩,
由於男女比例緊張,如再有兩位女士走在一旁自顧自溫存,男士便會出現被冷落的情況,因此便被我勸阻了,
但她還是按捺不住偷偷拉了該女孩入了房間,給我發現了只好棒打鴛鴦,要求先讓該女士和男士有了第一輪接觸後,才再作親近,
也好維持兩位女士參加我們的本意。及後Cindy和男士玩得嬌聲連連,不亦樂乎,我就不去注意她有沒有和女孩子玩了。

想不到這件事會鬱結在心頭,種下這次酒後吐惡言的因。

給罵了個夠,想走,她又像清醒一下(還是認得我,所以忍口了),要把我留住,要我帶她走,
有點不知所措,旁邊的人竊竊私語,說到她是因為失戀所以才會飲醉,
但我心底卻又想,失戀就失啊,不知為何會想起我,要叫我出去受這樣的惡氣,
弄清楚了現場的女孩都比我要熟悉Cindy,理應安全,況且要我帶也不知帶她去何處,
加上給她這樣數落和誤解,心中真的不好受,要安撫也安撫不了什麼,好不容易才掙脫了拉扯,離開酒吧。

在離開後真正要安撫的反而是我,和會員提起,也覺得無辜之餘也有危險性存在,如果現場是對方的另一半也在場,問題便可大可少了。
因此,往後也不想再理會這些醉酒事,要理也至少帶同多一位女士出去處理,就如第一篇醉酒事那樣。

Post time 22-3-2016 20:10:10 | Show all posts
我睇左呢幾篇醉酒篇
睇得岀會長對會員間嘅真心關懷
有好處亦有壞,會員會有歸屬感
壞則輕微會心存依賴,重則事無大小也會希望得到會長注意幫忙,影響會長日常生活
始終女性也是感性之動物(此説法無意冒犯任何人),易受關愛影響思緒
男士們會比較好,可能較為理性和以生理反應主導而行,較易於抽離
此文並不是評論會長做法之對否,而是想帶岀,群體之中感情投放拿捏的難度與人類思想之中難以觸摸之千變萬化而發生的意外
Post time 5-1-2014 17:25:37 | Show all posts
一口氣睇晒三篇醉酒
一篇比一篇好笑,一篇比一篇更令人無奈
Post time 8-5-2014 14:49:20 | Show all posts
會長, 只有說,你係得既....^^
Post time 8-4-2013 11:21:57 | Show all posts
竟然會係咁……………

真係好無奈
 Author| Post time 8-4-2013 11:29:25 | Show all posts
Post time 8-4-2013 11:30:43 | Show all posts
隨時on call, 時刻關心會員,會長辛苦哂
:00010
Post time 8-4-2013 12:10:11 | Show all posts
會長又因為太愛錫參加者再一次"賴"野,呢次還要好人當賊辦...我第一次聽你口述嘅時候直頭覺得係一個局,呢類事情真係分分鐘俾人爆樽呢...日後如果加多個女士一齊可能仲危險,所以好人真難做呢~!:00010
Post time 10-4-2013 00:46:31 | Show all posts
會長真係把會員都當成朋友, 對女參加者更加緊張, 保護....
被這樣罵, 一定很難受了....真係要好好安撫下至得....
好彩touch wood, 我仲未試過醉酒"鬧"chris...haha
不過, 我知道...如果有其他問題, 會長仍然會願意關心我們的...所以, chris, 謝謝你呢~
 Author| Post time 10-4-2013 02:14:53 | Show all posts
原帖由 Auntie 於 8-4-2013 11:36 發表
竟然會係咁……………

真係好無奈

我都唔知講咩野好。
 Author| Post time 10-4-2013 02:15:28 | Show all posts
原帖由 Tony 於 8-4-2013 11:45 發表
隨時on call, 時刻關心會員,會長辛苦哂:00010

好在你唔飲酒,少個人要煩。
 Author| Post time 10-4-2013 02:17:21 | Show all posts
原帖由
Dino
於 8-4-2013 12:25 發表

會長又因為太愛錫參加者再一次"賴"野,呢次還要好人當賊辦...我第一次聽你口述嘅時候直頭覺得係一個局,呢類事情真係分分鐘俾人爆樽呢...日後如果加多個女士一齊可能仲危險,所以好人真難做呢~!:00010 ...

我又唔覺得係一個局,只係覺得出去又難,唔出去又難,所以如果你醉左call我,我唔出,唔好怪我。
 Author| Post time 10-4-2013 02:19:06 | Show all posts
原帖由 小虎 於 8-4-2013 13:20 發表
故事內容似曾相識,但此女子究竟想點呢,的確耐人尋味,辛苦的只有會長!

事後我有問佢記唔記得,佢都無正面回應我了,其實答案不重要,重要係儘左力,對方又無事就好了。
 Author| Post time 10-4-2013 02:20:59 | Show all posts
原帖由 達達 於 9-4-2013 02:59 發表
果句「要我幫佢同男仔玩,唔比我同女仔玩…」有點令人聽了不太舒服! ...

呢句我已經修飾過,原本果句係更難聽,更傷我心,仲要不停咁鬧,我都講唔番出黎。
 Author| Post time 10-4-2013 02:24:34 | Show all posts
原帖由 Hitomi 於 10-4-2013 01:01 發表
會長真係把會員都當成朋友, 對女參加者更加緊張, 保護....
被這樣罵, 一定很難受了....真係要好好安撫下至得....
好彩touch wood, 我仲未試過醉酒"鬧"chris...haha
不過, 我知道...如果有其他問題, 會長仍然會願意關 ...

妳最乖,有咩野事都係要抱抱就可以了,不過如果,妳真係鬧我時,妳個情況都可能更嚴重啊。。
Post time 10-4-2013 10:39:35 | Show all posts
原帖由 Chris 於 10-4-2013 02:32 發表

我又唔覺得係一個局,只係覺得出去又難,唔出去又難,所以如果你醉左call我,我唔出,唔好怪我。

當時我覺得係一個局,係因為在場人士好似知道該女參加或跟你嘅關係同不愉快事件,想睇下你係邊個咁...呢個處景是但一個飲大左搞事都麻煩呢~

如果我醉左call你,你唔出,我點會怪你呢,要怪都怪自己,因為係自己攞來啊~!
Post time 11-4-2013 02:16:56 | Show all posts

回復 主題帖 的帖子

CHRIS, 你好心擔心會員有事出去了解你出於好心.
但你要知道, 這裡會員很多, 一個月一次有上述情況就夠你煩啦.
我唔係叫你唔去幫人, 但你幫人時都要顧下自己.
(1)其實你唔知在場情況如何? 有咩人, 有咩事發生過?
(2)係咪對每一個會員都有相當的了解呢? 你未必知其背景
(3) 你自己一個人去, 如果去到發生咩事, 你點算? 在場咁多你唔識既人要, 佢地要屈你真係水洗唔清架.
由其是女人, 你係男人, 萬人俾人話非禮就死喇, 真係百詞莫辯
同埋DINO兄講得啱, 酒係自己飲落肚, 冇人叫你係咁飲, 飲到爛醉. 同埋我諗大家都必定有自己相熟既好朋友, 要搵人接走, 我諗係咪搵朋友比較合識呢.
你要幫人首要顧自身安全呀
 Author| Post time 11-4-2013 07:05:28 | Show all posts
原帖由 Dino 於 10-4-2013 10:54 發表

當時我覺得係一個局,係因為在場人士好似知道該女參加或跟你嘅關係同不愉快事件,想睇下你係邊個咁...呢個處景是但一個飲大左搞事都麻煩呢~

如果我醉左call你,你唔出,我點會怪你呢,要怪都怪自己,因為係自己攞來啊~! ...

其實我知道佢有同一個非常要好的女仔講過她參加了會,認識了我,就是A小姐,其他人都是不知道的,奇怪的目光是因為她們全女班,突然有個男人入了去,

加上TB們大都對男士有戒心,也許會覺得是競爭對手吧。
 Author| Post time 11-4-2013 07:11:59 | Show all posts
原帖由 Nobita 於 11-4-2013 02:31 發表
CHRIS, 你好心擔心會員有事出去了解你出於好心.
但你要知道, 這裡會員很多, 一個月一次有上述情況就夠你煩啦.
我唔係叫你唔去幫人, 但你幫人時都要顧下自己.
(1)其實你唔知在場情況如何? 有咩人, 有咩事發生過?
(2) ...

我是絕對認同妳講法的,我亦了解其危險性,但當時就會覺得,如果不走一回,總是不安心。

現在改變了,明白到人的資源有限,要人人也照顧到根本沒可能,要幫應該幫值得幫的,

冥頑不靈、不知量度、不知要為自己行為負責的人,要幫也幫不了。
 Author| Post time 11-4-2013 07:13:16 | Show all posts
原帖由 Miyako 於 10-4-2013 16:34 發表
酒後吐真言嘛 …… 好在我係活動內外都好少飲啫 ~ :L :P

妳也有醉過呢,要小心呢。
Post time 11-4-2013 23:54:48 | Show all posts
:o
原帖由 Chris 於 11-4-2013 07:11 發表

我是絕對認同妳講法的,我亦了解其危險性,但當時就會覺得,如果不走一回,總是不安心。

現在改變了,明白到人的資源有限,要人人也照顧到根本沒可能,要幫應該幫值得幫的,

冥頑不靈、不知量度、不知要為自己行為負責的人,要幫也 ...

對, 大家都是成年人, 不可以用甚唔開心, 煩...去放縱自己. 應有分寸知自己做緊咩, 唔好要其他人擔心, 更不應以為朋友實救到你幫到你. 救得一次救唔到第二, 三次.

會長, 我只怕又再有同一事情發生, 你又心軟咋.  對某啲事太投入瞓身不是好事呀.
相信視會長為朋友既會員都會為會長擔心, 怕你有一天因幫人而傷到自己.
小心啲啦....會長大人:o

Author| Post time 12-4-2013 04:24:30 | Show all posts
原帖由 Nobita 於 12-4-2013 00:09 發表
:o

對, 大家都是成年人, 不可以用甚唔開心, 煩...去放縱自己. 應有分寸知自己做緊咩, 唔好要其他人擔心, 更不應以為朋友實救到你幫到你. 救得一次救唔到第二, 三次.

會長, 我只怕又再有同一事情發生, 你又心軟 ...

謝謝大雄.........

我要硬其實都可以好硬的!
12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 07:20 GMT+8 , Processed in 0.107436 second(s), 25 queries .