Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
Author: James
Collapse the left

[Sky Team] 副會長禁不住的活動感想----James

[Copy link]
Post time 13-12-2014 10:28:27 | Show all posts
小妹明白作為主辦單位既難處,多謝副會長既提醒及各工作人員作為新人,小妹會多觀察舊人的言行,多多學習.
Post time 13-12-2014 11:05:35 | Show all posts
嘉菲猫 replied at 13-12-2014 10:25
其實小碗同樹樹講既我明,不過可能小妹係個臉皮厚的貓,每次我都問:介唔介意一齊傾OR我可唔可以一齊玩?( ...

我又覺得妳這樣問很得體呢!

坦坦白白, 又不是只問一個。相比起我自已, 男人老狗, 反而不敢插咀, 我顯得太細膽!
Post time 14-12-2014 00:57:01 | Show all posts
多謝加分鼓勵。上述各項提點,同埋之前的提點,由於能力同資質所限,請多多包函,會努力改善。
Post time 14-12-2014 02:24:57 | Show all posts
Dancingtree replied at 13-12-2014 11:36
謝謝小碗的用心回應,給了我不少參考。這種情況我遇到通常都當沒事,但心裡總會有點難受。不過最難受是, ...

“平生最最最受不了的,就是被誤會”,完全明白妳的感受。

明明妳沒有這“意圖”,偏偏卻被信任的人認為妳的行為“別有用心”的損人利己。明明妳受傷了,卻在別人眼中是妳傷害了他人。

很多事的確是有理說不清,但無論如何,我依然相信我認識的樹是有夥善良的心。別人不相信妳,也要堅定的相信自己。再解釋或許是徒然,除了學習一笑置之,也要學習如何不被誤會。

Post time 14-12-2014 10:20:16 | Show all posts
誤會,只想說,同一個人、或同一件事,可以是誤會。

經過不同人和不同事,就未必是誤會咁簡單了.....

被誤會或本身(人或事)有無問題,在這裡未必是關乎本身做對了或做錯了,我自己經常想,這裏不是法庭,這裡只是一個sex party,更重要是能否適應/適合在這裡玩樂吧!

Take it easy, and just enjoy the party!

Post time 14-12-2014 16:55:28 | Show all posts
Dancingtree replied at 13-12-2014 11:36
謝謝小碗的用心回應,給了我不少參考。這種情況我遇到通常都當沒事,但心裡總會有點難受。不過最難受是, ...

Hey tree tree "學習一笑置之,學習漂亮地轉身離開。" - cannot agree more.  Not just in such situation but something applicable fr time to time.
Appreciate the sharing ^^
Post time 14-12-2014 20:19:29 | Show all posts
Dancingtree replied at 12-12-2014 16:30
泰說到這點,於心有戚戚然。本來我也不打算說的,但我想可能有朋友也有類似的經歷或感受。其實我都試過幾 ...

不如這樣想吧:

活動又不是一次, 今次沒有甚麼特別的話, 下次也還有機會。

不需太執著, 我覺得這裡氣氛很好哦。

我作為一個新人, 也試過談著, 談著, 忽然有一個和傾談中的她稔熟的舊人擁著她, 我和她的談話便終止了。我心卻沒有所謂, 因為, 下次總有機會;即使沒有肌膚之親, 當個朋友也不錯哦, 當是繁瑣生活中釋放一下的機會便是了。

我個人來說, 看到人家談得投契, 我卻會不好意思打擾;這也是我與生俱來的“迂腐”吧。連LUNA 也告訴我:“在活動中不需要那麼君子的!!”

界線永遠也是模糊的。給一點時間自已, 給一點時間人家, 人家會了解妳更多, 妳也會更了解自已吧。^^
Post time 14-12-2014 20:20:26 | Show all posts
小碗 replied at 13-12-2014 01:27
樹樹
我不知道你實際遇上了怎樣的事,但我猜,我大概也能明白你的感受。類似的情況我也曾遇過。具 ...

非常同意"得唔到人都唔扣自己分"哩句說話
你地以上講既角色我全部都做過....每一次進同人接觸事後我都會事後檢討,咁會令我更加了解到點樣同人去溝通,包括同性及異性
我認為只要有足夠既溝通已經可以促成入房,係同時間先後無關的~但有分願意同唔願意
如果我正向一位女士深入了解緊,途中殺出一位同性來邀請,我會先為女士設想~哩個組合係咪適合
好大機會我會先詢問哩位女士,哩位你o唔ok架
如果ok我會讓出位置俾哩位同性先上

如果係要入房既遲早都會入~並不急於一時,甚至對方會因為哩樣野加分添~因為你一次過了左2個人既心願~
因為你將佢既意向定位係比自己更加優先既位置,我寧願要印象分總好過得到一次無準備既入房機會,如果無準備就算入到房都未必能夠有所發揮
入房只係其中一個部份~重要既係點樣先能夠配合去做到最大既滿足度

不過好快又會引申到另一個問題,如果哩位女士係一位唔識拒絕人既女仔咁又點算呢
佢好可能會拒絕一半/脆脆地應承左先,怕得失哩位男士,如果我唔肯定的話我會再確定一次,重新問多次條問題~
係咪真係ok架唔鍾意要say no啊~選擇權係你度,你可以任揀~
甚至多P,或者2個都唔揀~唔會介意 (說話時絕對唔能夠帶任何要脅成份)
之後就視乎佢當時既答法啦~

Login/Register to enlarge

其實哩d問題之所以會出現全部都係因為溝通不足造成~
如果事前我同男士有溝通,咁大機會佢/我就會好快可以配合到啦~哩個係默契,交過手既大概都會有
又或者事前我同女士已經足夠熟絡~根本就唔需要擔心入唔入房哩個問題~

最理想既係我同男士女士都熟哂,大概就可以秒讀出雙方既意願啦...有時點個頭~打個眼色已經搞掂
甚至好可能會直接變成一場多P....

至於要注重異性想法,其實原因好簡易~
黎到Sex Party都係為左尋求理想中既性愛,大家都希望係度得到最大既快樂
我既快樂並唔係單一入房可以滿足既,如果見到對方都享受~我會更加開心
所以有時我會向人推薦某某~因為我覺得佢應該同佢幾夾....類似....哩個都係其中一種溝通~
有時我又會同男士交換一下情報~睇下該位女士既玩樂喜好,咁好快我就會係活動中搵到自己既位置~
有時唔一定係入房,可能我純粹係助攻都會開心~
只要係女士想要既都盡量給予,好快~你就會發現自己得到既會比付出既多~(當然,世事無絕對~付出時唔好抱有對方一定會對返你好既想法)
哩個係我從試煉中得出既結論~怕且要經歷過既人先會明白當中既道理
所以如果有女士同我講 : 我唔鍾意xx類型既男士架~唔好接近我類似~我覺得係好事黎,最少佢有俾機會我去了解佢
哩個時候我又可能會去嘗試組隊搵個xx類型既男士~睇下滿唔滿足到佢
可能到最後會發現佢口講係鍾意xx,但其實yy同佢玩落都唔差~ 甚至連佢自己都係試左先知....
哩度真係咩都有可能會發生架......因為好多時你會遇到一個現在生活根本發夢都無諗過既對手,唔嘗試多d又點會知道自己想要咩呢
如果因為一兩次既錯敗而喪失再去嘗試既勇氣真係好唔抵架~到你真係遇到一個"絕配"既時候就會明白.....
總之就睇餸食飯....隨機應變啦....哩度會係一個非常好既場地.....俾我地去追求哩種快樂

如果能夠做到黎到Party所有人都得到滿足,會係一件幾咁完美既事....
我個心態係,縱然我唔能夠親自餵飽所有人~但我希望所有人能夠因為我而得到飽足~
就好似大丈夫入面既九叔一樣,如果兄弟得到滿足就算無得睇咸書咸碟都一樣開心~佢既快樂已經唔再局限係自身~
入房幾時都有得入,如果對方心甘情願咁同你共赴巫山~就算力有不逮而未能滿足,對方都會因為你哩種情操而欣賞你~
因為你有幫佢追尋自己想要既野,就算唔係朋友都一定唔係敵人~反而仲會促成左下一次入房添,因為只要互相配合快樂真係可以好簡單~
如果因為一兩次既失敗而放棄整體得到滿足既機會,我會覺得好可惜架......所以真係三思,唔好因為小小既缺失而放棄自己追尋既野啊~ 共勉之
以上係我分享自己既經驗所得,可能當中會有不足~希望各人睇完都有幫助啦

Rate

Number of participants 3Coins +13 Collapse Reason
細細粒 + 5 Helpful advice 見解精辟!
Jackie + 5 Helpful advice 見解精辟!
Uni-corn + 3 Helpful advice 見解精辟!

View Rating Log

Post time 15-12-2014 00:43:09 | Show all posts
小碗 replied at 13-12-2014 01:27
樹樹
我不知道你實際遇上了怎樣的事,但我猜,我大概也能明白你的感受。類似的情況我也曾遇過。具 ...

我會選順勢的3),多P要認真推廣下呢!而又永遠有人是喜好多人的,也可以有帶動作用呢。但,我離題了!

但又再離一離,乜twins你都岩嫁?諗你唔倒呵!

回正題的是,其實要知道自已的位置,甚或他人的位置與喜好,才是活動中要學習的,而又,在活動中,已經是有緣相遇,親密唔倒的可能都會岩傾,甚或傾下先會親倒,所以要明白的更是本會的nature
Post time 15-12-2014 00:57:05 | Show all posts
dick replied at 14-12-2014 20:23
你地以上講既角色我全部都做過....每一次進同人接觸事 ...

此篇真有院長之風範!
Post time 15-12-2014 13:10:49 | Show all posts
Uni-corn replied at 13-12-2014 11:08
我又覺得妳這樣問很得體呢!

坦坦白白, 又不是只問一個。相比起我自已, 男人老狗, 反而不敢插咀, 我 ...

可能係因為男女之別,所以冇咁反感啦,不過出席得活動既,太被動也不太好吧。
大家一齊努力吧
Post time 15-12-2014 16:04:37 | Show all posts
Dancingtree replied at 12-12-2014 16:30
泰說到這點,於心有戚戚然。本來我也不打算說的,但我想可能有朋友也有類似的經歷或感受。其實我都試過幾 ...

想不到我的留言, 會引起一番的感慨和討論.
其實, 如何介入, 如何拒絕 和 如何接納, 都是 sex party manner 的一部分.
不過, manner 這東西, 是很容易隨著熟落了, 而變得模糊的.
所以不單新人要注意, 舊人更加要時常警惕.
正如 小碗所講, 此類第三者介入個案, 變數太多了, 很難一概而論, 好好裝備自己, the best is yet to come.
當事情未必如你所願般發生, 請耍相信「一切的安排, 也是最好的」

Post time 15-12-2014 17:22:39 | Show all posts
雖然錯過咗呢個學習之夜 (好想學潮吹), 不過都感受到其實每次聚會都係得來不易.
辛苦哂各位負責人和參加者
Post time 15-12-2014 17:56:10 | Show all posts
Megan replied at 15-12-2014 17:51
失蹤人仕出現
個一晚先想起你好耐無見
really hope to see u in the future

難得妳想起我
我已立定決心, 希望盡快重遇妳(自從上次嚇到妳即撇)
SEE U SOON LA
Post time 16-12-2014 00:39:02 | Show all posts
記得很久之前,
因為男某會員既成別人之美,令我對他另眼雙看。

得失不是一時,而是放長雙眼看下去。
Post time 16-12-2014 18:26:12 | Show all posts
看過舞樹, jackie, 小碗 及諸君的留言, 老熊也有些啐啐話
1. 曾經, 老熊也覺得, 最不能接受的事, 就是被誤會, 明明是自己覺得全對的事, 效果卻是往往相反的. 那時, 每當會長大人要「提點」老熊時, 我都會羅例出壇上的留言, 交談的細節, 去解釋我的行為反應是如何合情合理的..... 但是最後是我嬴嗎? 嬴了又如何 ?  當我無意中傷害了人, 我還談笑風生, 嘻笑自若, 到後來了解事件, 那種追悔莫及, 悔恨為何要在壇上再打那幾隻字, 那才叫最難過, 最不能接受....
2. 正如阿泰所說, 如何介入, 如何拒絕, 都是 sex party manner 的問題, 很難寫成規則法條的, 就好似玩樂完畢要執拾好床舖, 本來也只是本份, 搞到要行扣分制, 這個大家都不想見的.
會長大人對老熊說過, 來這裡玩, 除了要互相尊重外, 還要懷著一棵赤子之心, 即係好似細路仔玩遊戲咁, 今次玩唔到, 咪下次囉, 今次無侵你玩, 轉頭可能就玩埋一堆. 心無芥蒂, 海闊天空.
稍一不順, 便哽哽於懷, 仲影響咗整晚的玩樂心情, 值不得.
3. 小碗說起的「共識」令老熊想起一件往事. L 女一直是老熊心儀的對手, 有次在活動中相見, 心情雀躍得可以, 可是後來L女被C君纏上了, 老熊也不便/不會介入.  後來, L 女離開了C君, 來到老熊身旁, 我地好快便入房了. 在房中, L 說: 「你知到嗎? 我剛才是拒絕了C君的..」  「我當然知啦, 我一直都有看在眼裡...」 我倆相顧一笑, 甜在心頭....
(當晚稍後 L 與 C 也是有玩的)
4. 一切有為法, 如夢幻泡影,如露亦如電,應作如是觀。  金鋼經
  回首向來蕭瑟處  也無風雨也無晴   蘇軾
凡事太盡, 緣份亦早盡              風雲   馬榮成

Post time 17-12-2014 09:18:01 | Show all posts
熊叔叔 replied at 16-12-2014 18:29
看過舞樹, jackie, 小碗 及諸君的留言, 老熊也有些啐啐話
1. 曾經, 老熊也覺得, 最不能接受的事, 就是被誤 ...

金石良言。

我自己是很怕被拒絕的。所以要懂得細心,不要等到對方開口才懂"撤退";細心留意對方,其實會很清楚的。

我也會覺得是期望值的問題。也許有些會員(包括當初的我)會覺得,來得這裡,當然預了會有SEX - 整個活動也沒有的話,就等於失敗。
但人與人相處不是這樣的。沒有真誠的交流,又何來互信,繼而把身心都交出?

再者,我們的相遇,不是兩條直線的交點;我們大家都是曲線,會重重複複的相遇。
今天未遇見,他朝又會相遇;今朝相遇,他日又可重逄。
慢慢的了解對方,細水長流,到真的互相取悅的時候,心,靈,慾也必在更高層次吧,大家所得也會更值得回味吧。

真的,我也經過一番掙扎,才悟出這道理。
道理不難明白,不過要實踐,就定要把"三心兩意"記於心:

對對方"細心",
對女生"耐心",
一切都對之以"平常心"

"順意" (順著他人的意願,不要執著,勉強)
"善意" (自己做事要有好的出發點,也應假設活動中的參加者出發點也是良好的)

若我在曾在活動中行為說話有所偏差的話,不妨直接指正。我是一個很願接受意見甚至批評的人。^^
Post time 6-11-2019 14:27:30 | Show all posts
大佬,
睇完新出的動後, 就去睇吓舊人的動後, 發現你這篇, 嘩! 對我來說很有用.

我想回應~~第5點,
我係好想在聊天室內傾賽後檢討, (相信同我入過房的對手都肯同我傾)
有你這篇,  好吧! 出完活動就檢討.

最後, 你提及金牌打手--我諗起周星馳套食神(爆漿瀨尿牛丸)...笑左出聲.
Post time 18-7-2020 18:24:53 | Show all posts
有時周圍睇下壇上嘅窿窿罅罅,先會發現除左第一次,動後感,會長有話兒等Topic外,其實太多寶藏可以尋找到,不同嘅文章太多,題目也不少,好文更多,但如何選擇?就好似我地睇異性咁,第一下一定係睇樣,即係等於睇文章嘅題目,當然揀文章嘅好處係仲有作者可以揀。

今次大佬James呢篇對我呢d新人黎講猶如寶藏

希望繼續可以揾到多d不同寶藏,豐富自己,亦可以在S&B玩得更開心順利,學習更多。

多謝會長、大佬、S&B

Post time 18-7-2020 18:29:48 | Show all posts
dick replied at 14-12-2014 20:20
你地以上講既角色我全部都做過....每一次進同人接觸事 ...

Dick真係講得好好,唔怪得可以成為S&B男神,無錯,唔一定係因樣貌身材,係溝通,係大家嘅滿足!

呢一段好入腦

多謝Dick
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 19:26 GMT+8 , Processed in 0.099004 second(s), 19 queries .