Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
12Next
Return to list New
View: 1319|Reply: 28
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

[Ocean Team] Camila- 意外被養大的小孩

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 1-9-2023 22:28:46 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
望望月曆,一年前正式與會長見面的日子到了。
原來不經不覺,我已經當了Camila一年。
第一次跟會長接觸,傾計,見面的情景我仲記得非常清楚。
「烚吓烚吓」100%可以形容我當時的狀態

很多人吾知道,我亦都吾會刻意被人知道。其實我係好自卑好自卑的人
經常有意無意地拎自己去同別人比較。我吾夠靚,吾夠瘦,無氣質⋯等等等等
其實我心知肚明,每個人都不一樣無得比,強行去比較都無好處
但下意識就自動波比較咗先⋯
在情緒低落時,甚至會產生出「我無任何價值」的悲觀的想法
雖然我不停跟自己講「我好棒⋯我好棒⋯」
但天使跟魔鬼在我腦海中打過不停,每日每夜都在拉鋸着
最後傷痕累累的永遠都係我自己。我實在是累了⋯

有一段時間我會把自己包裝得很漂亮
希望能吸引人注意一下我
而現實是:扮得一時,扮吾到一世
終於扮到累了,再也不扮了。

回想以往當我遇到有好感的人時
我必定會首先自我貶低,然後放棄對方
「吾會有人鐘意我,吾會有人保護我,不可靠任何人,我必須只可靠自己。」
其實這個思想一直都根深蒂固在我腦海
大概就是這個想法,令我慢慢就不再接納任何人
(同性會好啲,異性真係完全被我推開)
加上經過朋友的瞞騙,我就更加對人0信任
所有東西所有事情都自己吞
受傷了自己安慰自己
累了就躲起來自己哭
哭完了又帶上面具繼續生存

經歷完瞞騙還死撐扮正常了大半年後
其實整個人都不太妥當
不論身體狀況,情緒狀況都十分差
成個人都不太清楚自己做緊咩,想做咩,要做咩。
就連自己是誰⋯?我都不太清楚
沉醉在不良喜好中,把健康揮霍得一乾二淨
表面上看不出任何異常還可以笑笑口,成為人群中的氣氛者
其實內心早就崩塌
慣性把所有情緒都掃進床下底
完美地欺騙自己過得很好
在無數的晚上,獨自一人哭到累再入睡是常態。
(可能都係因為這個狀態先會不經過多考慮踏入s&b)

從來不容許自己在他人面前流淚的我
終於在某日忍不住,在大佬面前嚎哭一場
他就放任我一個人默默哭完,沒有多問
我對會長的信任,大概就由那一刻開始到現在

More than sex here you can get
可能對其他人來說是口號,對我來講就是學習
撇除性⋯要學的事真係多到數不清

剛剛接觸S&B時
我本住好奇心及少少想要學習的心態
希望可以學習一點點技巧
最少不會成為死魚先
本有著「半年後就走人」的如意算盤
最後打不響,意外地被大佬養大了
除了性外
我從大佬身上學習了溝通,接受,接納,面對,感恩,療癒,和解⋯應該還有很多
有時望住大佬
會覺得佢城府很深
上知天文 下知地理
知人性 懂世事 看破而不說破,通透人性
厲害就是用嚟形容像他的人,一個老靈魂。
我一定是非常超級無敵幸運先可以遇到佢
曾經有一刻覺得被佢看穿所有好恐怖
有點怕這個人,很想逃。
冷靜過後,知道避開大佬對我無任何好處
加上當時我剛剛失去所有可以信任的人,只剩下大佬一個人可以暫時相信
於是我就留下,直到現在。

這一年戒除了很多不良嗜好,有毒的關係及西藥
慢慢從揮霍生命轉成養生生活
對比起以前,身體的確健康了
個人狀態比起1年前好了很多
雖然情緒問題還是有待改善⋯請多給我一點療癒時間,我會學懂自愛的
最近都慢慢重拾喜愛的拉筋運動,閱讀等
早幾日跟大佬的激情對話中
開啟了跟內在小孩和解及相信他人的課題,這個我都會努力的
畢竟我不希望再循環下去,未來我都想由心底裡發出笑容
每一樣都在努力改善中,比起1年前的我,應該都有1%的進步⋯?
另外在性方面,我都有進步吧?應該⋯?不是死魚吧⋯?

最後,對住大佬
除了感謝同多謝ssssssss,吾知道仲可以講咩
有時候間吾中會對住大佬眼濕濕
真係覺得自己前世拯救了一個地球,
先可以遇到願意接納我不堪過去又錫我的大佬,
傷口慢慢被你撫平。
間吾中會send搞笑動物片比我舒緩我工作壓力,
知道我發憤圖強要練蜜桃臀又Share 練pat動作比我,
推薦好掂的中醫比我,
活動後有時可以黐你順風車,
仲有好多的好東西餵食⋯多到數吾晒,
就嚟當我係一隻以健康為目標的豬禁養,
除了父母及屋企人外,最錫我的就係大佬了。

我成日無端端會向大佬講「多謝」
大佬次次問我多謝佢啲咩
我又會笑笑口禁帶過咗吾答佢
因為依句多謝,包含咗太多太多
大佬,你就接受我的多謝啦
今世可以遇到你,我好感恩。有你做我「擺渡人」我好幸福。

Recommend
Post time 2-9-2023 03:25:36 | Show the author posts only
Hi Camila, 我是Cedar"雪松", 新丁一名,睇完妳的文章後,有感而發,希望妳不要見怪,無獨有偶,話說在看妳這編文章前,剛剛睇完大佬的另一編故事(激勵生命.一切也是最好的安排),大概意思是講人應該如何正面積極面對人生,正好和妳敍述事情互相呼應,一切也是最好的安排,妳遇到大佬都是上天最好的安排。有人話上天關上妳的門,同時亦會為妳打開一扇窗,怎樣面對人生,在乎於妳一念之間,人生應該是充滿希望的。又正如Stepanie所講妳一定會學識比從前更加真惜妳自己,愛自己。其他的我不敢多說,但我可以肯定同妳講妳絕對唔係得妳一個人,妳起碼有大佬和其他會友,大家都會好關心妳。我在這裏日很短,但學識左好多嘢,因為我發現這裏是一個好有愛的地方。

總的來說,加油共勉之,大家一齊前行!

Recommend
Post time 3-9-2023 20:48:12 | Show the author posts only
在這裏的每,一位,有幾真有幾假,我唔敢講……

但起碼,相信大家都會將自己好嘅一面留在這????,至少我自己可以在這裏有一刻時間想將自己最好的留給大家,而大家亦在這????互相影響……

原本諗住喺呢度可能係一個避風港或尋求自己想找的樂趣,但久而久不經不覺會將這一份「好」給予生活在會外的人和事,最重要能回饋給自己……

當然會長扮演最重要嘅角色,因為佢嘅諗法、會嘅理念會直接影響會內每一位,而繼續留喺度的每一位也同樣重要,因為都想分享和維持這一份「好」……

可能有少少詞不達意,希望 Camila 找到自己和自己需要的!加油!

Recommend
Post time 2-9-2023 01:58:27 | Show the author posts only
Hello Camila~ 雖然同你見面次數唔多,亦不知道你背後曾經或正在經歷的。但就如你所說,似乎你現在最需要的,是學習怎樣愛自己呢。而愛自己不應是暫時的一個任務,而是一直持續不斷的。好好照顧自己是自己最首要嘅任務。對待自己如同你對待你最愛的人一樣。花時間和自己內心對話一下,問一下自己喜歡什麼、不喜歡什麼。真心願意做一件事才去做,不願意便不要做。多一點傾聽內心的聲音,或許能幫助你慢慢找到自我。要先懂得愛自己,才能懂得愛其他人啊。大家一同努力吧
Recommend
Post time 2-9-2023 09:30:38 | Show the author posts only
Hi Camila, 每個人都有長處和短處,首先要了解自己,然後學習欣賞自己和檢討自己。學曉欣賞自己就懂得怎樣去愛自己,世上沒有十全十美的人,唯一完美的人是會自我檢討的人。因為會檢討就會不斷改進,這才是完美的人。當學會欣賞自己就要學欣賞別人和與別人相處,找他人的優點。當妳遇上改變唔到既環境,就要改變自己心態去適應,靜待時機繼續努力!我以上所講可能每個人都知道和明白,但可否做到就好睇妳自己願意去改變!Cheers!

希望有機會聚會上傾下計幫妳減下壓!

Recommend
Post time 4-10-2023 07:28:06 | Show the author posts only
呢篇係一篇好好既記錄,原文我建議妳唔好再睇。

隔多一年時間先好再睇番,或會睇到自己既蛻變,
只要方向走啱,就算慢,總會有妳想見到既自己,
我信妳會變得更有自信,更愛自己既一日。

覺察自己需要求變係第一步,係最重要既一步,
我唔能夠扶晒所有人,我只能夠扶願意比我扶既人,
唔駛多謝我啊,多謝妳自己丫。

相反,我要謝謝妳既信任。

Recommend
Post time 4-9-2023 06:38:00 | Show the author posts only
Camila replied at 4-9-2023 00:12
應該吾係用「跌落地要拿返渣沙」的講法
「一個銀仔兩面睇」好似比較好
...

一個銀仔兩面睇,包含缺少一面就沒有價值及兩者原為一。比喻用得好,感覺Camila 喜歡「智慧」風格我較喜歡「熱血」風格,所以比喻用得未必適合妳

識咁諗代表妳都學到好多,這是最重要的

Recommend
 Author| Post time 3-9-2023 23:57:25 | Show the author posts only
Beckett replied at 3-9-2023 17:50
寫出面對並接納自己嘅過程需要很大的勇氣好叻女架你
最近見面的一次,給了你個靜靜的擁抱
希望你 ...

沉靜完一排好翻好多啦
我怕當日嚇到大家
恢復活力我就會出現下架啦
我都係寫完先知原來自己逼得自己禁緊

我會努力放鬆吓
Recommend
 Author| Post time 3-9-2023 23:52:49 | Show the author posts only
CoCo replied at 2-9-2023 13:14
呢封簡直係可以錶起佢既情信
相信大佬見到一定會好感動
我都好開心S&B見到你,你問大佬就知道我之前 ...

Coco
你精神返未啊
幾時變魔術比我睇?
邊有情信會講曾經好怕大佬好想避開佢架
I miss you 啊
話禁快 孟母三遷 的季節又黎了
Recommend
Post time 2-9-2023 13:14:57 | Show the author posts only
呢封簡直係可以錶起佢既情信
相信大佬見到一定會好感動
我都好開心S&B見到你,你問大佬就知道我之前無數次成日講話我好鍾意你
覺得你份人好真 同你講笑嘅時候又真心膠
大佬都話過俾我聽話你好乖女呀
希望你唔好淨係留半年
身體健康呀camilaaaaa
Recommend
Post time 4-9-2023 00:23:04 | Show the author posts only
Camila replied at 4-9-2023 00:06
做起上嚟真系另外一回事~

Camila, 冇錯做上嚟係另外一回事,所以妳應該保持一個正面嘅心態, 好似催眠自己噉。久而久之妳會時常有一個好正面嘅想法,當妳有個正面想法就會影響到最後既結果。所以Be positive!
Recommend
 Author| Post time 4-9-2023 00:14:21 | Show the author posts only
Marco replied at 2-9-2023 09:30
Hi Camila, 每個人都有長處和短處,首先要了解自己,然後學習欣賞自己和檢討自己。學曉欣賞自己就懂得怎樣 ...

無錯無錯
接受都係我其中一個在會長身上學翻嚟的事
接納自己原來比想像中更重要呢
Recommend
 Author| Post time 4-9-2023 00:12:03 | Show the author posts only
wave replied at 2-9-2023 12:37
多謝Camila 分享妳的故事。
感受到妳成長的喜悅,亦祝願被困擾的問題找到疏解方法。
我相信跌落地要楋翻揸 ...

應該吾係用「跌落地要拿返渣沙」的講法
「一個銀仔兩面睇」好似比較好
Recommend
 Author| Post time 3-9-2023 23:15:28 | Show the author posts only
Stephanie replied at 2-9-2023 01:58
Hello Camila~ 雖然同你見面次數唔多,亦不知道你背後曾經或正在經歷的。但就如你所說,似乎你現在最需要的 ...

過去的讓他去~最少那段經歷令我遇到大佬,依個我好感恩的
Recommend
Post time 2-9-2023 12:37:24 | Show the author posts only
多謝Camila 分享妳的故事。
感受到妳成長的喜悅,亦祝願被困擾的問題找到疏解方法。
我相信跌落地要楋翻揸沙,因傷害已出現,不如「攞啲留念」,過去的遭遇能成就妳成為更好的人。
Recommend
 Author| Post time 3-9-2023 23:17:13 | Show the author posts only
Cedar replied at 2-9-2023 03:25
Hi Camila, 我是Cedar"雪松", 新丁一名,睇完妳的文章後,有感而發,希望妳不要見怪,無獨有偶,話說在看妳 ...

我又返去睇睇果篇文先
Recommend
Post time 5-9-2023 00:22:01 | Show the author posts only
Hello Camila,多謝妳的心路曆程分享,睇完都感受到妳的長大過程,

還長大得十分健健康康,能講出自己想進步的地方,心裡已充滿這正能量。

祝妳生活愉快,身體健康
Recommend
 Author| Post time 4-9-2023 00:06:09 | Show the author posts only
Marco replied at 2-9-2023 09:30
Hi Camila, 每個人都有長處和短處,首先要了解自己,然後學習欣賞自己和檢討自己。學曉欣賞自己就懂得怎樣 ...

做起上嚟真系另外一回事~
Recommend
 Author| Post time 4-9-2023 00:04:06 | Show the author posts only
Dino replied at 3-9-2023 20:48
在這裏的每,一位,有幾真有幾假,我唔敢講……

但起碼,相信大家都會將自己好嘅一面留在這????,至少我自 ...

我要求當面的詳細解釋

Recommend
Post time 5-9-2023 10:18:05 | Show the author posts only
很特別的一篇成長分享。
仿佛有一位女生在我面前將她這一年的心路歷程娓娓道來…
讀到「擺渡人」時,特別感動,眼框有少許濕潤…
願妳繼續健康成長!
Recommend
Post time 2-9-2023 19:07:26 | Show the author posts only
o人生的路上, 都有不同既不容易, 有大佬既相遇, 同你既努力, 你做得好 , 好好, 好西利,
記得好好咁照顧心入面哥個自己,
開心既時候 盡情表達出黎
Recommend
 Author| Post time 3-9-2023 23:06:37 | Show the author posts only
Simpson replied at 1-9-2023 23:03
『More than sex here you can get』依句真係好好,受用終生,要向大佬講「多謝」 ...

建議講多啲
Recommend
 Author| Post time 3-9-2023 23:05:56 | Show the author posts only
Taylor replied at 1-9-2023 22:47
Camila 很棒呢~
是一個會為了「成為更好的人」而努力的女孩子

為愛上自己而努力當中
Recommend
Post time 7-9-2023 02:15:27 | Show the author posts only
Camila,雖然和妳素未謀面
但都希望為妳打打氣,給妳一個溫暖的擁抱

人生有好多可能性,stay positive
共勉之
Recommend
Post time 3-9-2023 17:50:40 | Show the author posts only
寫出面對並接納自己嘅過程需要很大的勇氣好叻女架你
最近見面的一次,給了你個靜靜的擁抱
希望你一切安好啊

Recommend
Post time 28-10-2023 13:55:26 | Show the author posts only
這是非常私人和親密的。 我不完全理解其中的部分內容,但我希望你找到內心的平靜並恢復對人性的信心
Recommend
Post time 1-9-2023 23:03:00 | Show the author posts only
『More than sex here you can get』依句真係好好,受用終生,要向大佬講「多謝」
Recommend
Post time 1-9-2023 22:47:55 | Show the author posts only
Camila 很棒呢~
是一個會為了「成為更好的人」而努力的女孩子
Recommend
Post time 2-9-2023 12:25:52 | Show the author posts only
行也布袋,坐也布袋,放下布袋,多少自在

..........共勉之
12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

16-5-2024 02:15 GMT+8 , Processed in 0.117089 second(s), 21 queries .